Мога ли да свържа вентилатор в банята отделно от превключвателя на светлината?

Добре дошли! Моля, кажете ми, възможно ли е да внесете отделен кабел за вентилатора в банята? Направен е ремонт и вентилаторът не е свързан правилно, тоест той се включва и изключва със светлината и има таймер. Искаме да пренесем отделно през таванния плот, възможно ли е това? И наистина очаквам правилната схема.

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Можете да изведете отделен кабел. Банята е стая с висока влажност, така че кабелът трябва да бъде положен в гофрирането. Всички контактни връзки трябва да са плътно - тоест, ако има разклонителни кутии с контактни връзки, те трябва да бъдат защитени срещу влага. Друг въпрос е дали това трябва да се направи. Ако вентилаторът се включи и изключи със светлината, това означава, че захранването вече е свързано към него и просто трябва да проверите правилността на връзката му. Трябва да разгледате веригата според вашия тип вентилатор, тъй като тя може да се различава от типичната схема на вентилатора.
    Прилагам типична схема за свързване на вентилатора, но отново веригата предвижда включване със светлина и изключване с таймер. Може би не сте задали таймер - ако имаше такава възможност на вашия фен. Ако искате да включите и изключите вентилатора насила с отделен превключвател, тогава трябва да изведете захранването на вентилатора до отделен превключвател. Светлина - един превключвател, вентилатор - друг.

    отговор

Добавете коментар