Мога ли да свържа аспиратор от батерията?

Андрей пита:
Ремонтът е направен и кухнята вече не е възможно да свържете аспиратора към вентилацията, кухнята е много малка (студио). Разбрах, че има качулка за батерии, но не беше намерена в града и възникна въпросът за самосглобяването. Но поради липса на познания в тази област, бих искал да знам дали е възможно да използвате преносима батерия (за телефона) за захранване на качулката. Ако е възможно, какви приблизителни характеристики са необходими за цялото оборудване. Знам какво ще е слабо, но размерът на кухнята е подходящ.
Отговорът на въпроса:
„ЗА ТЕЛЕФОН“ това е силова банка? ако е така, тогава идеята е обречена на провал.

Той ще даде 2-2,4 A ток от силата, с изходно напрежение 5V - това е 10-12 вата мощност. Мощността на конвенционалните качулки средно е 150-200 вата.

Мислите ли, че 12 вата, поне по някаква причина, ще могат да изпомпват заветния 400-600 м³ въздух? Вярвам, че в никакъв случай. Това не е просто „слабо“, а изобщо не е нищо. Все едно сте включили няколко охладителя от компютър ... Честно казано, дори не се опитвайте. Ако не говорим за банка, а именно за батерия от телефон, още повече. Имат малка възвращаемост на тока.

Ако сте на работа, тогава тук трябва да излезете с не готови решения, но да ги сглобите от отделни модули. Например, сглобяване на литиеви кутии с формат 18650 3s (3 на серия, успоредни, докато се постигне желаният капацитет), между другото, те се използват в банката, но тук трябва да използвате не 3.7V - 5V, а нормален инвертор 12-220 до 400-500 W и захранване от този монтаж. Но те ще седнат сравнително бързо, постоянно зареждайте, или ги премахвате, или издърпвате кабела със зарядното до мястото на инсталиране. Можете да използвате автомобилна батерия или без поддръжка (както при блокове за непрекъсваемо захранване), но същността няма да се промени.

Не бива да харчите пари, сравними с предизвикателството на компетентен монтажник.

Какъв е проблемът дори при направени ремонти, пробиване в комина за свързване на НОРМАЛНА качулка? Всеки приличен магьосник ще направи това с минимални щети. И ако те са неизбежни - купете вградена качулка и го поставете в красив висящ шкаф. Поставете кабела за връзка зад дънната платка и внимателно поставете гнездото за свързването му зад мебели или някъде на друго удобно място. Можете да го поставите сами, има дори специални первази с канал за полагане на кабела. Ако не знаете как да го направите сами, тогава NORMAL (не измама) електротехник ще ви отнеме около 1000 (+ - 500) за това.

Така ще получите ДОБРО решение, което ще използвате и не помните нито зареждането на батериите, нито редовното закупуване на нови.

 

 

Зареждане...

Добави коментар