Възможно ли е да свържете генератора към мрежата у дома чрез изход?

Добър ден! В градинската къща има електрическо окабеляване, свързано чрез електрическо табло. На арматурното табло има един основен входен превключвател и четири включени: първият е къщата на 1-ви етаж, вторият е къщата на 2-ри етаж, третият е банята, четвъртият е беседката и домакинството. блок. През есента електричеството е напълно прекъснато, но трябва да сте там преди снега. Има инверторен генератор Bison ZIG 3500. Въпрос: мога ли да го свържа през контакта, който е в къщата? Четох, че можете да направите това. И броячът ще бъде ли „усукан“ едновременно? Благодаря предварително.

Зареждане...

Един коментар

  • Admin

    Здравейте! Мога. Но първо изключете отварящата машина. Можете също да запишете къщата през изход, тогава напрежението ще бъде в цялата къща, ако имате еднофазна верига, и в съответната фаза, ако трифазната верига. Но ще бъде по-добре да свържете захранването директно към щита или към изхода, който е най-близо до него, който е свързан през минимум разпределителни кутии и кръстовища. Не забравяйте, че мощността ще бъде ограничена от капацитета на контакта, а това обикновено е 10-16A.
    Също така, не забравяйте, че захранващата верига на къщата ви вече няма да е със заземен, а с изолиран неутрален, освен ако, разбира се, нямате собствен заземен електрод.
    Глюкомерът няма да се навие, но не забравяйте да счупите машината за отваряне, в противен случай ще захранвате съседите до трансформатора. Накратко, трябва да деактивирате въвеждането.

    Отговарям

Добави коментар