Възможно ли е да свържете фурна и друго оборудване към една машина 32А?

На една 32А машина виси фурна с мощност 3,5 кВт, хладилник и чайник, свързани към изхода. Това разрешено ли е или категорично не е? Благодаря ви

Зареждането ...

3 коментара

 • Admin

  Абсолютно не. Първо, обикновен контакт може да издържи натоварване не повече от 16А, а това е само вашата фурна с мощност 3,5 кВт. Ако включите фурната и чайника едновременно, ще има претоварване, което може да доведе до топене на контакта и по-нататъшно запалване на окабеляването. Второ, 32А машината няма да защити кабела, положен до изхода (най-вероятно е със сечение от 1,5 или 2,5 квадрата). При претоварване кабелът ще започне да се топи и ще възникне пожар.

  отговор
 • Александър

  Вероятно е възможно, при условие че напречното сечение на сърцевината на захранващия проводник е от 4 мм квадрат (натоварване от около 5,9 кВт) и свързването на гнездата, успоредни на захранващия проводник (без трансфери).

  отговор
 • Александър

  По-скоро натоварването на медната тел е до 5,9 кВт или повече, в зависимост от метода на полагане, фаза GOST (1 или 3). По-добре е, разбира се, да изберете жица за необходимата мощност и автоматична машина за защита на жицата.

  отговор

Добавете коментар