Какво да правя, ако светодиодният панел мига, когато изключа светлината?

Здравейте. Моля, помогнете ми да го разбера. В тоалетната сложих 18 W LED панел и вентилатор с отделно включване с двуклавишен ключ с подсветка. Когато изключвам светлината, тя мига: подчертавам, че тя не мига, но мига с пълна сила като цветна музика с честота веднъж на 2-3 секунди. осветление. Ясно е, че се пробива през подсветката на превключвателя, защото когато го извадя, той спира да мига. Банята има същата система, но точно същото закрепване 2, а един от прякорите трепне леко, когато превключвателят е изключен. Това не е критично и няма да го поправя, донесох го по този начин за общо разбиране. В същото време в тоалетната, когато сдвоих лампата и вентилатора с един ключ, лампата спря да мига, когато подсветката беше включена.

Намерих блока „GRANITE-BZ-300-L“, в описанието на който пише, че по принцип трябва да реши този проблем, паралелно го свърза към клемните блокове на лампата, но нищо не се промени - той мига. Промениха полярността, така че, за всеки случай, същата история. Моля, кажете ми как да разреша този проблем, оставяйки отделно управление на светлината и вентилатора и подсветката на превключвателя?

Благодаря предварително. С уважение, Валери.

Зареждане...

Един коментар

  • Admin

    Здравейте! Някои светодиодни източници на светлина (обикновено по-добри) не мигат с осветление, но това не може да се определи при покупка, така че избирането на немигащ източник на светлина не е опция. Ако искате да запазите един и същ LED панел, едно от решенията на проблема е да свържете керамичен кондензатор с LED напрежение 630 V и капацитет 0,1 μF паралелно на LED панела.

    Отговарям

Добави коментар