Работилница по създаване на ръчен чипър

Така че, ако решите провеждане на скрито окабеляване по време на ремонти в къщата е необходимо да се изрежат канали под кабела, полагащ се в стените, наричан още порти. За да направите това, можете да използвате специален инструмент, но цената му е доста висока за еднократна употреба. Ще бъде много по-изгодно да направите преобразувател на стени със собствените си ръце, като леко модернизирате мелницата, което вероятно ще бъде в арсенала на домашен майстор. Прочетете как да направите прост, но в същото време лесен за използване домашен инструмент за чипиране на стени.

Обикновено домашно приготвено

За начало ще предоставим прости инструкции на снимките за изработката на стенен хайлайтър на базата на българско правите сами. В този случай ще ви трябва самата мелница, допълнителна гайка и две диамантени остриета за бетон.Разглобен български с два диска

Монтажът се състои от две прости стъпки, а именно:

 1. Инсталираме първия диск както обикновено, внимателно го издърпваме с гайка.Закрепване на един диск
 2. След гайката фиксираме още един диск и отново го издърпваме с гайката.Две дискови стойкиГотов инструментнабраздяване

Резултатът трябва да бъде дизайн, способен едновременно да извършва два паралелни разреза на едно и също разстояние.

Обръщаме вашето внимание на един важен момент - ако нишката не е достатъчна, за да затегнете напълно последната гайка, по-добре е да не рискувате да използвате този домашен продукт. В този случай вместо гайка можете да използвате метален пръстен със същия диаметър, но по-малка ширина или комплект от няколко шайби. Последната опция е удобна с това, че можете да регулирате ширината на канала в зависимост от избраната секция на кабела и техния брой.

Това е цялата инструкция за създаване на фаска от мелница със собствените си ръце. Недостатъкът на тази опция е, че целият прах ще се разпространи из стаята и ще влоши условията на работа, така че е необходимо да се носи защита за дишане. Ето защо се препоръчва да се направи по-модернизиран вариант - със защитно покритие, за което ще говорим по-късно.

Преглед на модела с корпус

Разширено средство

Така че по време на решетъците по стените веднага се отстранява целия прах, можете да оборудвате домашния си штроборез с прахосмукачка. Всмукателният маркуч е фиксиран над режещата част, като по този начин незабавно вдига така наречения „облак прах“. Можете да закупите модернизиран корпус или да го направите сами. В първия случай ще дадете значителна сума пари за частта, която може да бъде събрана поотделно за вашия инструмент.

Разширена диаграма на инструментите

За да направите shtroborez с прахосмукачка, трябва да вземете консумативи и да включите въображението си. Има много идеи за сглобяване на корпус от метална тръба, издръжлив тиган и дори пластмасов контейнер. Препоръчваме ви да разгледате снимката на идеята, за да получите вдъхновение и да направите своя собствена версия на корпуса с изсмукване на прах:

Обръщаме вашето внимание на факта, че тръбата трябва да се монтира отгоре на домашен резач за длето.Това се дължи на въртенето на режещото колело, точно при това разположение на смукателния маркуч, целият прах веднага ще бъде отстранен от работната зона.

Интересна идея за изработка

Ако все пак решихте сами да направите защитен корпус, препоръчваме ви преди да създадете тръба, измерете диаметъра на маркуча от прахосмукачката, така че когато го прикрепите, изходът не виси и в същото време нормално да влезе в седалката. Също така не забравяйте, че за да свържете такъв модел на домашно приспособление за стена, имате нужда от два гнезда, разположени наблизо. В този случай ви съветваме сами направете електрически удължителен кабел на два търговски обекта специално за този вид работа.

Помислете за друго домашно устройство

Когато работи по този начин с прахосмукачка, филтърът му често се запушва, за да не се случи това, препоръчваме да направите домашен циклонен филтър. С него ще има много по-малко проблеми при извършване на работа по чипиране на стени.

Ръчен модел за работа с газобетон

Е, последното нещо, което бих искал да говоря по тази тема, е използването на специален чипър за газобетон и блокове от пяна. Принципът на работа на този инструмент е да изстържете определено количество материал поради неговата мекота и ронливост. Този инструмент ви позволява лесно да направите жлебове за полагане на кабела ръчно, без електричество.
Ръчен модел Ако къщата ви е изградена от газобетон и вие решавате провеждане на електрическо окабеляване в къщата, препоръчваме да не губите времето си за изработка на домашни инструменти, а просто купувайте готов продукт от производителя. Цената на ръчен модел не надвишава 500, което не е достатъчно, ако вземете предвид обема на работа в помещенията. Ако все пак искате да направите ръчен преходник за стена от газобетон, препоръчваме ви да се запознаете с инструкциите за монтаж на видео:

Изработка на ръчни инструменти

Така че говорихме за това как да направите преследвач за стена със собствените си ръце от мелница и импровизирани средства. Надяваме се, че информацията е била полезна и интересна за вас. Не забравяйте да гледате видео примерите, за да разберете за всички тънкости на приготвянето на домашни продукти у дома!

Подобни материали:

Преглед на модела с корпус

Интересна идея за изработка

Помислете за друго домашно устройство

Изработка на ръчни инструменти

(8 гласа)
Зареждането ...

6 коментара

 • Александър

  Добре дошли! каква марка и най-важното захранване ви съветват да си купите прахосмукачка?

  отговор
  • Admin

   Добре дошли! Ето една статия, в която всички описахме подробно - http://my.electricianexp.com/kak-vybrat-pylesos-dlya-doma-i-kvartiry.html Накратко - всичко зависи от вашите нужди. Например, прахосмукачка с мощност 1800W от Samsung ми е достатъчна. Този модел работи от около 8 години и никога не се е провалял, а това вече говори много. В противен случай са достатъчни до 2 кВт оборудване, компаниите са Samsung, Zelmer, Philips или LG!

   отговор
   • Владимир

    Добре дошли! Ото Бисмарк е кредитиран с израза „Ако искате да изградите социализъм, изберете държава, която нямате нищо против“. Домакинските прахосмукачки не са проектирани да всмукват „строителен“ прах - изхвърлете този уред. Обаче майсторът е майсторът.

    отговор
    • Paul

     Филтрирайте циклона, за да ви помогне!)))

     отговор
     • Александър

      Ами какви глупости. Дори професионалната строителна прахосмукачка се запушва с бетонен прах, а вие говорите за битови. Бегът все още се използва навсякъде (аз използвах Samsung, мощен, не помня модела, разтърсвах чантата на всеки 5 минути), но циклонните филтри ще се запушат след минута (пробвах и този).

 • Владимир

  Добре дошли! Цитат: "... като леко модернизирахме мелницата, която трябва да бъде в арсенала на всеки човек." Цитираното изявление ми се стори твърде категорично.Ъглошлайфа е опасен електроинструмент и изисква определени умения при използването му. Е, нямам „ъглошлайфа“ в арсенала и поради това не се чувствам недостатък, „всеки човек изостава от двигателя“. Вярвам, че „което трябва да бъде в арсенала на всеки човек“ трябва да бъде премахнато.

  отговор

Добавете коментар