Котелът не работи с пълен капацитет поради неправилна връзка

Добър ден на всички! Вчера завърших отоплението за любимата ми баба - еднотръбен ленинградски блок с долна връзка през клапан (вместо печка, здравето ми не позволява да се отоплява) Обаждам се сутринта и тя казва, че радиаторите не са горещи, а само горещи, т.е. можете да държите ръката си върху тях както искате. Почти целият въздух е обезвъздушен (въпреки че отне много време), системата работи напълно, помпите помпи (стои отзад) и единствената мисъл, която остава, е грешната връзка с мрежата 220. Защо стигнах до това? Котелът не кипеше през цялото време, когато беше включен в продължение на 3-4 часа (беше само малко шумно), а автоматиката за изключване никога не работеше (т.е. температурата на водата не достигна желаната температура). Котел между другото Еван S2-3 - Луд в Русия. Истината е, че съм електротехник, почти като водопроводчик, но факт е, че имах 2 пълни дни за цялата работа, тъй като живея в друг град на 250 км (и по-дълъг период от време бих могъл да се подредя и тествам повече от веднъж ) И днес, когато съм вкъщи, всичко е готово, никой вече не ме бута и при анализиране на извършената работа ме освети. В схемата, приложена към обжалването, в горната част на блока, където е мрежовият контакт, има пунктиран джъмпер, тъй като е пунктиран - това е ключовият момент))), аз го игнорирах. И свързан с, както е показано на диаграмата, без него. По този начин ми се струва, че просто изключвайки 2-те останали проводника (черен и кафяв), не пуснах в действие третата десет (има три в една чаша), а се свързах с гъстото бяло във връзка с 2 тънки сини и с червеното в това горен блок. Въпрос! Мисля в правилната посока и дали този джъмпер ще спаси цялата система - която ще свърже останалите черни и кафяви проводници? И все пак на диаграмата има букви N и A (стоящи през гнездото), но в действителност буквите са в съседство - 1 и 2 гнезда на блока. Свързах се с букви до N и A, а двата крайни гнезда (трети и четвърти отляво надясно) са празни. Оказва се, че трябва да вмъкна джъмпер в тях? Благодаря предварително!

Трифазна схема за свързване на котела

Зареждане...

2 коментара

 • Admin

  Здравейте! Рисуван малко объркан, но същността е ясна. Явно котелът е трифазен. Свързали сте 1 фаза и нула. И тази пунктирана линия предполага "скъсяване" и на трите фази, пускайки едната да премине през тях. Тогава една фаза ще стигне до стартера по трите проводника (контакти). Естествено, през него те ще излязат, когато са включени в десетката. Вече имате бойлер, работещ на 1 десет)))

  Отговарям
  • Майкъл

   Много благодаря! Току-що разбрах, че дебела бяла жица свързва три щифта, т.е. един контакт на всеки десет (минуси) и червената жица, към която се свързах, вторият контакт е само една от три десетки (един от три плюса) и всички те трябва да бъдат свързани! Bliiin! Doperlo! Благодаря отново)))!

   Отговарям

Добави коментар