Консултация за преработка на стара схема на електрическа платка

Василий пита:
Добър ден
В моя едностаен апартамент, ако е необходимо да замените електромера (той е на 16 години), обърнах внимание на свързването на кабели към машината. прекъсвачи. Свързана беше с мен, къща от 1980 г., на 5 етажа. С тази схема на връзка живях 8 години, всичко работи, но мисля, че връзката е грешна.

Проверих превключвателите на светлините - те изключват фазовия проводник. Ако направите така, както е написано в долната част на екрана, превключвателите ще изключат неутралната жица, но виждам самата схема като правилна. В същото време се страхувам от последствията от подмяната на превключвателя към нова верига.
Въпросът изглежда детски, но какво може да се направи в моята ситуация? Свържете се според мен или го оставете такъв, какъвто е?

Отговорът на въпроса:
Първо, нека се занимаваме с терминологията. Защо наричате нулев товар?

Както би било, фазовият изход (2 броя броячи) по принцип трябва да премине към автомати 2 и 3, а след това автомат 1 трябва или да бъде премахнат напълно, или да се преработи повторно:

AB1 = AB2 + AB3.

Нула права. Оказва се, че или изключвате фазата за целия апартамент, или нули за групите, които сте изброили (светлини и контакти).

Е, вие пишете правилно, тогава вашите светлинни превключватели ще пробият нулата, а не фазата - това е крайно нежелателно (според мен).

Мисля, че е по-добре да го оставите такъв, какъвто е до момента, в който можете да замените кабела от електромера с апартамента и вече да преработите веригата, както искате, добре, или докато кабелите в апартамента не се променят напълно.

Зареждането ...

Добавете коментар