Коя въвеждаща машина да изберем за SIP 4 * 50 кабел

Здравейте Нуждаете се от помощ. Ситуацията е следната: собственикът обеща на наемателите мощност от 120 кВт. В сградата влиза кабел SIP 4 * 50. Той е положен по протежение на стената на съседната сграда и през въздуха само на около 50 м. Моля, кажете ми кой прекъсвач на входната верига трябва да бъде инсталиран, за да защити този кабел и какъв реален капацитет могат да очакват наемателите?

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! Номинален ток на кабел със сечение 50 кв. mm - 145 A на фаза. Най-близкият рейтинг на машината е 125 A. Тоест за фаза от 27,5 кВт за чисто активно натоварване общото натоварване е 82,5 кВт.
    Ако натоварването не е чисто активно - например електрически двигатели, в този случай всичко зависи от cos потребителите. Например, ако cosφ е 0,8, в този случай мощността няма да бъде 82,5 kW, а 66 kW - това е, ако намотките на двигателя са свързани със звезда. Също така, ако електромоторите ще бъдат захранвани, тогава е необходимо да се вземат предвид техните стартови токове, които значително надвишават номиналните - тоест натоварването, което може да захрани тази линия, ще бъде още по-малко.

    отговор

Добавете коментар