Кой кабел и RCD да избера за електрическа печка?

Александра пита:
Здравейте Сега отстрани на стените има 10 см бял пластмасов плот в долната част и в него има проводник към електрическата печка. Проводникът е плосък, червено-цветна пластмаса, отвън и отвътре се виждат 3 проводника. Електрикът каза алуминий. Понякога се намокря под прага на банята, понякога се намокря, когато кухненският под е наводнен.

Печката се изключва. В общ коридор в железен шкаф, отделен, както го разбирам, се нарича RCD, пише C25. Сложих този електротехник от жилищния офис преди около 2 години именно заради изливането и изсушаването на жицата на пода за 4 дни, докато не заработи отново.

Всичко е лошо. Ханза печка 4 обикновени палачинки и фурна, цялата къща 137 серия с електрически печки първоначално, преди 40 години, същите времена и тел. Необходимо е да се промени.

В страната знам, че най-добрият невлажен NUM е три по две и половина, кръгло сиво извън дървените стени. Вътре. Но в страната няма електрическа печка. Ако си купя 4 по 2,5 NUM или VVG, нещо ново не гори, не знам как се нарича и така или иначе, някъде е нещо - ще ме защити като човек 4 на 2.5 или по-добре от 3 на 2.5 проводника. Знам какво защитава UZO.

Това не защитава нищо, има малко пари, предстоят ви много ремонти. Бъдещата печка също няма да е скъпа. Но на съвременните евтини печки Горенето е изписано 8 от нещо актуално - модерен евтин електрически, ако в даден момент си купя достатъчно проводници 3 до 2,5 или 4 до 2,5, за да купя. Въпросът е комбиниран с RCD с надпис 25. Въпросът е кой RCD плюс коя жица в комбинация работи добре за безопасност. Благодаря ..

 

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Много неразбираемо сте написали всичко това. Как успявате да запълните жицата, която се полага в кабелния канал на 10 см от пода? Или 10 см - написахте ли за нещо друго?

На колко фази се появява чиния?

Има ли заземяване?

В името на въпроса посочвате 3x2.5 или 3x4, а в текста пишете 3x2.5 или 4x2.5 - вече решавате между броя на ядрата или избраното напречно сечение. Съгласно SP 31.110 за свързване на еднофазни плочи трябва да се използва меден кабел с напречно сечение на проводима сърцевина от 6 mm².

Броят на ядрата се избира въз основа на броя на фазите и наличието на защитен проводник. Напречното сечение на сърцевините се избира според силата на плочата.

На RCD буквата C не би била. Това е дифавтомат, очевидно. Че NYM, че VVGNG-LS (това е нещо, което не изгаря нещо ново, не е твърде ново ...) еднакво изпълняват своите функции. Изберете този, който искате.

Посочвате номиналния ток (C25), той само определя колко мощност устройството може да се свърже с него. С цел защита от токов удар, дифавтоматите и RCD се разглеждат не от страната на номиналния ток, а от страната на тока на изтичане. Той също трябва да посочва тип 30 mA (30 милиампеса) или 10 mA.

За да се предпази от течове на оборудване във влажни и опасни помещения съгласно PUE 7.1.82, е необходимо да се монтират RCD или дифломати с ток на изтичане не повече от 30 mA.

Дали вашият difavtomat ще дръпне, ако купите нова печка, зависи от нейната мощност. И фразата "Но на съвременните евтини печки Горенето е написано 8 нещо актуално" - това определено не е написано. Има различни табели и трябва да изберете такава, която да съответства на мощността, разпределена на вашия апартамент.Разберете колко мощност се разпределя - разберете в управляващата компания или в споразумението за захранване ...

Свържете се с квалифициран електротехник за помощ, защото при консултиране в Интернет няма начин да вземете предвид всички нюанси и да премахнете недоразуменията.

Зареждането ...

Един коментар

  • Александър

    Благодаря ви Да, вероятно това е автомат, а не RCD. Изключих този на котката досега. написано 25. Той е за електрическа печка. Само три бели тесни предмета с оранжев, два за осветление на апартамента (ако ги изключите в общия коридор, оранжевото стъпало надолу), тогава светлината изчезва, но не навсякъде) Ако сложите и двата оранжеви крака надолу - и в банята, и в стаите, и в тоалетната, навсякъде няма ток. И един от тях 3x (с надпис 25), ако го пренаредите, само електрическата печка се изключва. Напълвам лесно жицата до печката, тя е в дъската под вратата до входа на банята. И плочки върху плочки в банята, подът е по-висок в банята, отколкото в коридора. А наклонът на плочката е малко навън. Тоест, водата на пода в банята се излива по коридора. Директно към телта, която върви отдолу, в посока през гардероба в коридора, тя е оградена и отново се появява в кухненския плот. Готварска печка Hansa на 10 години. На задния му капак има надпис на немски 7,2 KW. След като в стария алуминиев проводник се виждат 3 изпъкнали вени, това означава, че го наричаме еднофазна. Мисля, че е така. И в проводника от електрическия контакт към електрическата печка, 3 ядра са ясно издърпани, стърчащи, 3 ядра: черно, синьо и бежово-кафяво.

    Тогава ми трябва трижилен меден проводник, NUM или VVGngLS, всяко ядро ​​с дебелина 6 мм трябва да бъде, както го разбирам? Според Snip вие пишете по 6 mm всяко ядро. Или 4 мм дебелина също е подходяща? Електриците в жилищния офис са такива, че могат да бъдат окачени. Все още се притеснявам, че самият контакт на захранването е на 45 години, черната кутия е достатъчно правоъгълна, ще се окаже ли, че ще ви помоля да свържете красива нова медна жица към старата кутия за захранване и тя работи с алуминиева трипроводна вече 45 години, може би вътре в самата нея алуминий някъде? Възможно ли е да вкарате медна жица в стария захранващ контакт? Или сменете електрическия контакт. И от какъв проводник от изхода към плочата, черната тръба е кръгла, огъва се, дебела, също не знам. Изведнъж има и стар алуминий.

    отговор

Добавете коментар