Какви кабелни и автоматични машини да използвате за свързване на електричество във ваната?

Искам да получа 5 кВ електричество от щита на улицата до банята. Разстояние 40 метра. SIP-4 кабел, в PND тръбата. Моля, кажете ми напречното сечение на кабела, колко живели и кои машини да поставите на улицата в щита и на входа на щита в банята. Напишете подробно, ако е възможно, за да разберете. Искам да разбера за собствената си безопасност. Аз самият няма да го свържа.

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! Кабелът за всяка електрическа инсталация се избира въз основа на тока, изразходван от товара, температурата на околната среда, в която ще бъде положен, броя на кабелите в тръбата и т.н. Както вече беше споменато, кабелната секция се избира въз основа на консумирания ток. Според таблицата на допустимите токове, за две алуминиеви ядра при полагане в тръба (PUE-7, т.1.3.10-1.3.11. Допустими непрекъснати токове за проводници, кабели и кабели с гумена или пластмасова изолация) след това за 5 kW, и това е 22, 7 Ампер, имате нужда от кабел с проводници от поне 3 квадратни метра. мм, но в площта на напречното сечение на проводниците на обикновени кабелни продукти няма такъв размер, затова вземаме следващото - 4 кв. mm, според таблицата може да издържи до 28 A, което е равно на 6,16 kVA. Можете да използвате следния раздел, тъй като линията е доста дълга. Освен това не можах да намеря кабел SIP-4 с проводници със сечение по-ниско от 16 квадратни метра. мм. Следователно, можете да използвате кабела марка AVVG или брониран AVBBSHV.
    Няма прекъсвачи за такъв ток, затова избираме най-близкия, например 20 или 25А - той се използва като входен автомат. Във ваната инсталирайте машината според потреблението на ток от товара, но не повече от тока на входната машина.

    отговор

Добавете коментар