Какво да поставите difavtomaty за контакти в кухнята?

Вячеслав пита:
В кухнята направиха ново окабеляване номер 2,5. Разделен на два реда: първият ще бъде свързан пералня, микровълнова печка, термо съд или чайник, малки домакински уреди, ако е необходимо. Вторият ред: климатик, чайник или термопот, малки домакински уреди според нуждите. И двете линии са показани в електрически щит, необходимо е да се захранва всичко това.

Въпросът е, имате ли нужда от два difavtomats от 20A за всеки ред или можете да комбинирате две линии и да захранвате всичко до един difavtomat от 40A? Какви видове дифатомати са необходими (има много всякакви съкращения на променливи, някои пи и т.н. и т.н.), какви параметри трябва да обърна внимание при избора на дифавтомат?

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Нека помислим от другата страна. Защо направихте две линии? Да ги сложа на една машина? На гнездата поставете машини не повече от 16А. Тъй като всеки модерен изход е проектиран за 16А, по-рядко за 10А. Следователно, 20 и още повече 40 ампера не трябва да се настройват. Големи оценки се поставят на отделни устройства, които са свързани не чрез щепсел, а директно към проводниците през клемния блок.
Зареждането ...

Добавете коментар