Какви са подрастванията?

След демонтиране на стария контакт на стената или счупване на стената при инсталиране на нов, е необходимо да фиксирате контакта в стената. Този продукт е необходим за надеждното фиксиране на гнездото или превключването вътре в подготвения отвор. В допълнение, в дървени къщи този продукт допълнително служи за предотвратяване на пожар при запалване на електрически контакт. В тази статия ще разгледаме основните видове и размери кутии за гнезда, използвани при окабеляване.

Производствен материал

Като начало, нека да разгледаме от какво се произвеждат подрастванията и къде се използва всеки сорт. И така, днес има 2 основни производствени материала:

 1. Пластична. По-популярен, той може да бъде негорим, поради което подрастът може да бъде монтиран в дървена стена (например в облицовка или в бар).Стандартна пластмасова чаша
 2. Metal. Металните изделия все повече заглъхват на заден план. Преди това те са били използвани за предотвратяване на разпространението на пламъци, но поради факта, че металът провежда електрически ток, в името на безопасността, този вид подраст се губи своята популярност.Железен калъф
 3. Дърво. Дървените облицовки могат да се използват за монтаж на открито окабеляванекогато изходът е инсталиран директно на стената. Този тип изпълнение също губи своята популярност, но преди това се използва често.Снимка от дървена облицовка

Характеристики на дизайна

Следващата разлика в розетата е характеристика на самия дизайн. Има пластмасови очила за монтаж в гипсокартон, както и в бетон. Основната разлика между тях е наличието на специални притискащи крачета, които в кухи стени (обикновено мазилка) могат надеждно да фиксират стъклото. Тези стойки са както следва:

Монтажна кутия с дистанционери

Конвенционалните пластмасови гнезда не се различават по дизайн от железни и могат да се използват не само за монтаж в бетон, но и за тухли, газобетон, а също и блокове от пяна. Фиксирането на такива продукти се извършва чрез прилагане на слой от алабастър върху подготвения отвор.

Стандартен външен вид

В допълнение, контактите са отворен и скрит тип инсталация. Първите най-често се използват за монтаж на дъската, ако е необходимо окабеляване на платка, Скритите подраствания бяха обсъдени по-горе (обикновена чаша, със или без уши).

Покривна кутия

Под формата на монтажни кутии (мога също така да ги нарека) те са разделени на кръгли, квадратни и овални. Най-често използват кръгъл тип изпълнение, но понякога се налага да се използват квадратни продукти (те са малко по-обемни). Овалните гнезда са необходими, за да можете едновременно включете двоен контакт (или 1, но със светлинен превключвател).

Квадратна форма

овален

Тук трябва да говорите за композитни структури, които имат конектори, благодарение на които можете да сглобите до 5 чаши в една структура, което е удобно, ако решите инсталирайте изходния блок в стената, Снимка на блок изглед на монтажни кутии:

Свързваща снимка за монтажни очила

Е, последната разлика между продуктите е дълбочината на самото стъкло.Има тесни, стандартни и задълбочени подраствания. За различни условия се използва всеки отделен тип жилища. Например, дълбоките кутии се използват, ако е решено да се извърши електрическо окабеляване без разклонителни кутии, В този случай самото стъкло ще служи като разпределителна кутия.

Различна дълбочина

Типични размери

Е, последното, за което бих искал да говоря, е какви са размерите на подрастващите. Стандартните размери са 68 на 45 мм, но имайте предвид, че вътрешният диаметър ще бъде 65 мм, а дълбочината 40. За тесни монтажни кутии дълбочината може да бъде 25 мм, но размерите на вдлъбнатите продукти могат да достигнат 80 мм. Диаметърът също може да варира и да не е 65, но 60 мм, което е в търсенето в някои случаи.

Размери на пластмасовия продукт

Размери на металната кутия

Размерите на квадратните гнезда се различават в зависимост от производителя. Най-често те използват размер 70 * 70 мм, но може да има 60 * 60, както е показано на снимката по-долу:

перваз

Накрая препоръчваме да гледате полезно видео по темата:

Затова разгледахме какви видове и размери са подрастванията. Както можете да видите, за вашите собствени условия можете да изберете правилната опция от широка гама продукти!

Подобни материали:

(9 гласа)
Зареждане...

3 коментара

 • Александър

  Здравейте. Имам такъв въпрос, във видеото казвате, че често работите по фин ремонт и следователно, за да не разваляте покритието на стената, пробийте дупка с големина на гнездото и я закрепете към винтовете и как след това поведете жицата до изхода, без да разваляте финала.

  Отговарям
 • Влад

  Добър ден! Съветвайте 32A захранващия контакт за печката, който е част от обикновен гнездо (за 16A гнездо). За да инсталирате полу-дълбок електрически контакт за печката! Не искам да бомбардирам стената ...

  Отговарям

Добави коментар