Как да накарам жилищния отдел да елиминира бръмчането от падащия трансформатор във входа?

Добър ден! В многоквартирна, 12-етажна сграда в сутерена е организирано сервизно помещение за служители на жилищния отдел, за неговото осветление директно върху стената е монтиран понижаващ трансформатор. В апартамента, на 2 етаж, когато спускащият трансформатор работи от 7:30 до 23:00, се чува бръмчане / бръмчане и в детската стая има лека вибрация по протежение на стената, върху която е монтиран този блок. Според моето изявление те свършиха работата, като ПРОЛОГИРАМЕ МЕЖДУ СТЕНАТА И ТЪРГОВСКИЯ ТРАНСФОРМАТОР !!! Бръмченето стана още по-силно. Как разумно да се обадите на жилищния отдел, за да премахнете бръмченето и вибрациите ??? Или къде другаде мога да отида с този проблем? Благодаря за помощта.

Зареждане...

2 коментара

 • Admin

  Здравейте! Трансформаторът стои на втория етаж, но осветява мазето? Можете да се обърнете към ROSPTREBNAZZDOR или санитарно-епидемиологичната станция, за да измерите нивото на шума, така че да можете да бъдете прегледани и ако нивото на шума надхвърли допустимите граници за този период от време, тогава можете да се обърнете към съда, тъй като техническото решение на жилищния отдел ви прави неприятно или дори навреди на здраве.
  Но най-вероятно няма да докажете, че нивото на шума е твърде високо, но що се отнася до времето от 23:00, има съмнения, че това по принцип е законно. Що се отнася до гумените ленти, служителите решиха правилно, но очевидно не са приложили достатъчно добре това решение.
  За да намалите нивото на вибрации, можете да се свържете с тях мирно, многократно - така че да окачат трансформатора, например на улична стена, между другото, възможно е силно разпространение на вибрации, ако крепежните елементи докосват фитингите - звук преминава през него. Струва си да се отбележи, че закрепването на самия трансформатор трябва да осигурява плътност и да не трака.
  Ако не искате да се карате с организацията поради това, можете да направите компромиси с тях и заедно да решите проблема, например, да им предложите да поставят междинна плоча за монтиране на трансформатор, направен от амортисьорен материал - отново, различни гуми и звукоизолирани материали.
  Също така, така че трансформаторът да не шуми, може да се обслужва - затегнете ютията и намокрете намотките с лак.

  Отговарям
 • Екатерина

  Благодаря за отговора. Трансформаторът е разположен в мазето на стената, живеем на втория етаж и имаме бръмчене и светлинна вибрация. Но разбрах същността на действието, благодаря отново.

  Отговарям

Добави коментар