Как да инсталирате лампа Armstrong

Фалшивите тавани в модерен интериор могат значително да спестят време и да опростят инсталирането на електрически проводници в съоръжението. В допълнение, те са много естетични и гъвкави по отношение на дизайна. Особено популярни в офис сегмента са фалшивите тавани като Армстронг или Грилято. Плоски порести плочи от гипсокартон, визитка на почти всяко офисно пространство и не само на бизнес сегмента. Те улесняват достигането до вградените в тях монтажни кутии и тела, добавят устройства, поставят допълнителни комуникации като интернет, телефон, видео наблюдение. В тази статия ще говорим за инсталирането на лампата Armstrong и свързването му със собствените си ръце.

Процедура за инсталиране

По време на монтажа на рамката под Армстронг или Грилято е необходимо да се осигури минимално допустимо разстояние между лентите на рамката и тавана от 20 см. В противен случай фиксаторът ще трябва да бъде монтиран едновременно с комплекта рамка, като този метод не позволява лесен достъп и проста поддръжка, и следователно не е приемливо.

Осветителното тяло Armstrong (на снимката по-долу) е лесно разпознаваемо, представлява дизайн с квадратна форма за четири светлинни излъчвателя (лампи), покрити от разсейващ се филм или отразяваща решетка.

Снимка на Армстронг

По правило инсталирането на лампи Armstrong не създава проблеми, тъй като размерът на прозореца на клетката и размерите на устройствата са еднакви. Когато разглеждате дизайна на окачения таван, трябва визуално да се запознаете с елементите на окачването и тяхното местоположение, тъй като има случаи на "ожесточени" спестявания от изпълнителите на инсталацията.

Допустимо е, когато има едно закрепване към тавана на две клетки, най-малко четири на квадрат от четири клетки. В противен случай по време на монтажа е необходимо допълнително да се фиксира лампата към тавана, за да се намали теглото му върху окачената конструкция.

Преди да инсталирате осветителното тяло Armstrong, дифузьорът се отстранява от осветителните тела, оставяйки корпуса със стартово оборудване. В това състояние е по-лесно да се манипулира по време на инсталирането. В избраната клетка се поставя лампа под ъгъл, диагонално. След като е напълно зад тавана, той се завърта хоризонтално и се комбинира с клетката.

Инсталиран инструмент

Как да инсталирате лампата в окачен таван, можете да научите от това видео:

Правилна инсталация на корпуса

В допълнение, препоръчваме ви да видите как да разположите равномерно лампите на Armstrong на тавана:

Използване на лазерно ниво

Освен растерни се използват и вградени или точкови източници на осветление, за тяхното поставяне се изрязват дупки в декоративни плочи. Това решение е подходящо за малки помещения с нисък таван или места, които изискват допълнителен поток светлина.

За да инсталирате осветителното тяло Armstrong под окачен таван, е необходимо предварително да се монтират специални фитинги за монтаж на осветителни тела.Тъй като ще бъде практически невъзможно да се поправи нещо след инсталирането на опънатия таван, както в случая с модулни тавани на Armstrong или Grilyato, където броят и разположението на елементите могат лесно да се променят.

Правила за мрежова връзка

Окабеляването под тавана трябва да бъде положено в гофрирането и фиксирано към таванната плоча, като елиминира провисването. Неправилно е да се извършва верижна връзка на маргаритка (на серия), когато проводникът влезе в корпуса и влезе в следващото устройство, използвайки клемния блок като разпределителна кутия. Правилно позиционирайте разклонителната кутия в близост до групата от тела и от нея към всеки отвеждате собствен захранващ кабел.

За свързване на армстронг тела, които се използват най-често PVA проводници или Топка винт, поради своята гъвкавост и опростен монтаж. Възможно е също да се използва жица PV-3 с многоцветна изолация.Съблеченото ядро ​​се притиска с ръкав или ламаринено покритие, такава връзка образува най-добрия контакт.

Снимката по-долу показва контактния терминал с обозначения L - фаза, N - нула, PE - земя. Как да определите коя жична фаза и нула можете да намерите в нашата статия.

Клемен блок

Електрическа схема:

Електрически инсталации

Видеото по-долу описва как правилно да свържете проводниците към клемите:

Свързване на осветително устройство

Спазвайте мерките за безопасност по време на инсталацията. Когато работите със стълби или строителни кози, обадете се на партньора си, не работете сами. Преди да свържете проводниците, уверете се, че няма напрежение, поставете предупредителен плакат на превключвателя и още по-добре изключете жицата от превключващото устройство, ако помещението е голямо и превключвателят е далеч от вас. Това беше всичко, което исках да ви кажа за това как да инсталирате лампата Armstrong и сами да я свържете към мрежата.

Ще бъде полезно да прочетете:

Правилна инсталация на корпуса

Използване на лазерно ниво

Свързване на осветително устройство

(5 гласа)
Зареждане...

Един коментар

  • Яна

    как да поставите лампата, ако разстоянието от тавана е по-малко от 20 см? Възможно ли е да го забиете, ако разстоянието е само 15 см или ще трябва да го сортирате отново?

    Отговарям

Добави коментар