Как да свържете електромеханичния таймер ABB AT3-R с температурното реле RT-820M?

Здравейте. Как правилно да свържете таймера ABB AT3-R и температурното реле RT-820M с циркулационната помпа на басейна, така че помпата да се включва както навреме, така и когато температурата на водата спадне до зададената стойност, но какъв е приоритетът в приоритета? Веригата също има циркулационна помпа на охлаждащата течност и електромагнитен клапан.

Зареждане...

5 коментара

 • Admin

  Здравейте! Трябва да се свържете паралелно един с друг. Най-простият вариант - независимо от състоянието на първия апарат, вторият ще захранва помпата и обратно. Основното е да проверите дали нулата не се появява на изхода в изключено състояние, ако прекъснете фазата.

  Отговарям
 • Admin

  В този случай ще се захранва, докато и двете устройства се изключат (таймер и температура). За по-подробен отговор е необходимо да видите диаграмите.

  Отговарям
 • Грегъри

  Схеми в прикачения файл

  Отговарям
 • Грегъри

  Таймер верига

  Отговарям
  • Admin

   Написахте: Здравей. По броя от 5 декември 2018 г. Когато таймерът и температурният превключвател са свързани паралелно, когато напрежението се приложи към таймера, циркулационната помпа на охлаждащата течност и електромагнитният клапан също се включват. И това трябва да се случи само когато напрежението се приложи към температурния превключвател. Как да се свържа? Във веригата има два прекъсвача, таймер, таймер, е-маг. клапан, циркулационна помпа на охлаждащата течност и циркулационна помпа в басейна. Задачата, когато прилагате напрежение както към таймера, така и към релето за време, и помпите, и вентилът се включват само ако температурата е по-ниска от зададената стойност. Когато се достигне зададената температура, всичко се изключва, с изключение на помпата на басейна, ако в момента е зададен режимът на работа на таймера. Ако таймерът в този момент зададе времето за изключване на помпата на басейна, тогава естествено също се изключва. И т.н. В зададеното време работи само помпата на басейна, но когато температурата падне под зададената температура, цялата верига се включва: две помпи и e-mag. клапан.
   Ето отговора:
   Оказва се, че имаме 1 условие: когато охлаждате, включете помпата за охлаждаща течност (NT), соленоидния клапан и циркулационната помпа.В този случай условие 2: ако времето на работа на циркулационната помпа (SC) е в графика, тогава трябва да се включи. Тези две условия трябва да работят независимо. Това означава, че е невъзможно да се комбинират силовите вериги на SC и NT. Затова вземаме 3 релета:
   1 - контролира помпата за охлаждащата течност и EM VALVE при прилагане на фазата от температурния превключвател, имаме постоянна нула.
   2 - включва циркулационната помпа при прилагане на фазата от температурния превключвател, имаме постоянна нула.
   3 - включва циркулационната помпа, но вече когато ZERO се доставя от таймера и ние имаме фазата директно.

   Тогава ситуация 1:
   Температурното реле работеше и според таймера „все още не е време“ ---> релета 1 и 2 се включват, всичко работи.
   Ситуация 2:
   Температурата е нормална, но според таймера е време да включите циркулационната помпа —-> се подава нула към реле 3 и се включва циркулационната помпа.
   СИТУАЦИЯ 3:
   Температурното реле работеше, таймерът също работеше и когато температурата се върна към нормална, тогава помпата все още трябва да работи на таймера --—> първо се изпраща сигнал до 1 и 2 релета от температурното реле и от таймера до 3 релета. All inclusive.
   Тогава температурното реле, когато се нормализира, се изключва - 1 и 2 релета се дезактивират, а 3 релета продължават да се захранват от таймер
   Между другото, реле 3 може да се управлява както от нула, така и по фаза с такава схема на свързване. Опитайте тази опция. Схемата за връзка е следната:

   Отговарям

Добави коментар