Как да сглобяваме електротехника за тестова лампа?

И въпреки че днес вече има специални индикаторни отвертки за проверка на фазата, както и универсални измервателни уреди, контролните светлини все още се оценяват и всеки електротехник и автомобилен ентусиаст го имат. Това е просто и удобно устройство, с което можете да разберете дали има напрежение в контакта, както и да определите кой от предпазителите в колата се е провалил и до кой щифт на конектора идва 12 волта. След това ще ви кажем как да направите контроли за 12 и 220 волта със собствените си ръце, предоставяйки визуални снимки, примери, диаграми и видео инструкции, на които всеки може да сглоби този инструмент.

За домашна мрежа

Ако решите да направите контролна лампа за проверки за окабеляване и наличието на напрежение в къщата за домакинска електрическа мрежа, тогава всичко, което е необходимо, е:

  1. 220V крушка
  2. Електрически патрон
  3. Две медни едножилни проводници с дължина 50 см всяка.
  4. Сонди за лесно управление на използването.
  5. Защитен капак на крушката.

Така че, всичко, което трябва да направите, е да свържете проводниците към патрона и да завиете лампата в него. Както вече разбрахте, домашната контролна лампа за 220 волта има доста опростен дизайн, който ви позволява да я сглобите със собствените си ръце дори на неопитен електротехник.

схема

За да е удобно използването на контрола, се препоръчва допълнително да свържете краищата на всеки проводник към сондите, което ще бъде много по-лесно да се използва, ако е необходимо проверете напрежението на изхода, Можете да правите такива сонди по различни начини. Например от тялото на химикалка и парче дебела едноядрена медна тел или пирон. Задължително е да изолирате сондата добре, тъй като дори малка открита зона на неправилно място може да доведе до токов удар.

Препоръчва се и допълнителна защита на лампата с нажежаема жичка с корпус, независимо дали става въпрос за защита, направена от тел или прозрачна пластмасова капачка с подходящ размер. Лампата трябва да бъде защитена, тъй като често се използва по време на измервания и грубо боравене. Съвременните LED крушки практически са лишени от този недостатък, тъй като те са защитени от устойчив пластмасов купол и за тях не е необходим корпус.

Примери за снимки на няколко домашни опции от електрическа крушка и два проводника, които можете да видите по-долу:

Направи си електроинструмент

Най-простият домашен контрол

 

В допълнение, съветваме ви да гледате видео майсторски клас за сглобяване на електрическа предупредителна лампа:

За кола

Ако искате независимо да направите управление на 12 волта за автомобил, препоръчваме да използвате следната схема:

Диодна схема на веригата
В този пример VD1 и VD2 са светодиоди, които ще сигнализират посоката на тока във веригата. За по-голяма яснота можете да ги вземете в различни цветове и да направите обозначения върху калъфа. HL1 е обикновена крушка с мощност 1,2 W и напрежение 12 волта, което просто показва наличието на напрежение между изводите на контролната лампа, както в веригата 220 волта. Проверката с негова помощ се извършва с натискане на бутона, който също е посочен на диаграмата.Като сонда авторът на диодната контролна лампа използва конвенционален винт за дърво, той може да бъде заменен с всеки удобен пирон или парче тел. Препоръчва се да вземете жица с жила, защото тя е гъвкава и няма да се повреди толкова бързо по време на работа. За разлика от управлението на 220v, домашната кола трябва да бъде оборудвана с жица, дълга около 2 метра, така че да може да се измерва дори в колата или под нея. На свободния край на жицата трябва да се инсталира малък крокодил, с него можете да се свържете с масата в почти всяка част на машината, което е много удобно. Е, последното нещо, което трябва да отбележите - за да направите устройството спретнато, използвайте тапа за запалка, която ще бъде отлично тяло за предупредителна светлина.

Можете да видите инструмента за електротехник на 12V в следните примери за снимки:

Освен това препоръчваме да гледате видео, в което специалист демонстрира някои от най-популярните видове предупредителни светлини за автомобили (12 и дори 24 V), които можете да направите със собствените си ръце:

Преглед на най-добрите уреди за автомобили

Това е всичко, което исках да ви кажа за това как да направите контрола на 12 и 220 волта със собствените си ръце! Надяваме се, че схемата беше разбираема и лесно можете сами да сглобите това изключително полезно и просто устройство.

Ще бъде интересно да прочетете:

(9 гласа)
Зареждането ...

Един коментар

  • Майкъл

    Направих такова управление от сигнална LED лампа, която използвам в електрически табла. Те са различни по цвят (имам червено) и основният плюс е, че не се руши и няма да се счупи)

    отговор

Добавете коментар