Как да направите отоплението на песни и стъпала нагревателен кабел?

Днес можете напълно да се отървете от такава зимна караница като почистване на сняг на верандата с лопата. Модерна улична отоплителна система за пътеки и стъпала ще направи всичко за вас. Разбира се, по-добре е да поверите инсталирането на системата за топене на сняг на специалисти, които правилно изчисляват мощността на кабела, избират най-подходящите места за инсталиране на сензорите и най-важното - правят отоплението икономично. Ако обаче решите да монтирате електрически отопляем под на улицата със собствените си ръце, тогава ще осигурим технологията на полагане на отоплителния кабел.

Какви са предимствата на системата?

Кабелното отопление на откритите площи отдавна се използва от повечето офиси, магазини и търговски центрове, които се нуждаят от репутация. Предимството на полагането на топъл под на улицата е следното:

 • Повърхността ще бъде чиста и суха през целия ден.
 • Плочките, асфалтът или естественият камък няма да бъдат повредени от механична лопата или, още по-лошо, скрап.
 • Отсъствието на наранявания, което е особено важно, дори ако вземем предвид селска къща.

Проследяване на отоплението

Видеото по-долу демонстрира системата за топене на сняг в района:

Как работи парното отопление

Както можете да видите, наистина има смисъл да инсталирате отоплителна система за коловози и стъпки. Разходите за полагане на топъл под на улицата няма да са твърде високи, всъщност като консумацията на енергия в системата, ако всичко е направено правилно.

Направи си сам технология за стайлинг

Както казахме по-рано, можете сами да направите топъл под на улицата, ако знаете техническите аспекти и нюансите на полагане. Дизайнът на системата за топене на сняг не е сложен. Включва самия отоплителен кабел, регулатор на температурата, сензори за влажност и валежи, сигнален кабел (за свързване на сензори) и защитна автоматизация. Що се отнася до отоплителната мощност, като правило, за улицата изчислението е намалено до 250-300 W / m2, В тази връзка се препоръчва да се избере проводник с мощност около 28 W / m.

Преди да продължите с монтажа на топъл под, трябва внимателно да изравните повърхността. След това, според препоръките на производителя, трябва да положите отоплителния проводник и да го свържете към мрежата, сензорите, защитната автоматизация. Освен това, в зависимост от ситуацията, се излива бетонна замазка, върху която след втвърдяване се препоръчва да се излее слой пясък. В последния момент трябва да преминете към павета от естествен камък, плочка или друг подходящ материал.

Пай за отопление на кабели

Можете също така да направите без замазка, като просто изсипете пясъчна възглавница с дебелина 3-4 см върху топъл под. Ако все пак трябва да запълните замазката, не забравяйте да фиксирате отоплителния кабел на улицата с монтажна лента, както е показано на снимката по-долу.

Монтажна лента

Местоположението на сензорите се обсъжда в приложените инструкции на производителя. Самият термостат трябва да бъде монтиран в помещение, защитено от валежи и ниски температури. Препоръчително е да инсталирате термостата в коридора.

Схема за отопление на сайта

Когато полагате електрически отопляем под на улицата, не забравяйте да вземете предвид важна точка - паветата елементи не трябва да влияят на кабела. Ако пропуснете този момент, в бъдеще може да се повреди кабелната система за отопление на сайта. Ремонтът му ще бъде изключително проблематичен и сам по себе си скъп. Още един нюанс трябва да се отбележи точно там - ако решите да положите топъл под върху пясъчна възглавница, уверете се, че в пясъка няма камъни и други отпадъци, защото камъните могат да повредят проводника под товар.

Ако трябва да направите електрическо отопление на стъпалата на верандата, кабелът се полага по избраната схема с една и съща стъпка по цялата площ. След това се излива бетонна замазка, върху която се извършва паветата от камък, плочки или дори мрамор. Между другото, алтернативен нагревател в този случай може да бъде термомат или лента. Можете ясно да видите какво представлява отоплението на стъпалата на улицата, можете да видите на диаграмите и снимките по-долу:

Кабелно отопление на стъпала

Термомат оформление

Компоненти на отопление

Опростена схема

Също така препоръчваме да гледате инструкциите за инсталиране на видео:

Как да направите снеговалеж по стъпалата

Провеждане на външен отоплителен кабел

Това е цялата технология за полагане на топъл под на улицата със собствените си ръце. Както можете да видите, инсталирането на улична отоплителна система за пътеки и стъпала е доста трудоемко. Независимо от това, препоръчваме да дадете този вид работа на специалисти, много от които ще направят всичко евтино и бързо. Само в този случай отоплението на сайта ще бъде икономично, безопасно и дълготрайно!

Ще бъде полезно да прочетете:

Как работи парното отопление

Как да направите снеговалеж по стъпалата

Провеждане на външен отоплителен кабел

(3 гласа)
Зареждането ...

3 коментара

 • Андрю

  Прочетох с интерес съдържанието на статията, естествено възникнаха въпроси. Първо, не е ясно кой кабел да използвате, резистивен или саморегулиращ се, какви са плюсовете и минусите и на двете. И все пак, по аналогия с топъл под, там, за да не загрява топлината, а под кабела се поставя топлоизолационно уплътнение, защо тук е различно? В крайна сметка идеята е същата?

  отговор
  • Admin

   Добре дошли! Що се отнася до кабела, по-добре е да използвате саморегулиране. Въпреки че е по-скъп, той може да има различна температура в различни зони, което прави възможно отоплението на коловозите да стане по-ефективно и по-малко консумиращо енергия. Можете да направите топлоизолация по аналогия, но така се случи, че рядко се използва на улицата. В края на краищата, топъл под се използва в къща за отопление и там е важно икономично да се използва излъчената топлина, тоест да се насочи нагоре. И тук просто използват кабела, за да стопят лед и сняг, така че не обръщат толкова голямо внимание на загубата на топлина.

   отговор
   • Max

    Саморегулирането е подходящо за покрива, но не и за стъпала и открити площи. Трябва да се използва резистивен кабел. Основната ни цел е да избягваме леда. и разтопи снега. Саморегулаторът в слоя лепило за плочки се нагрява и престава да дава необходимата сила за размразяване на ледената кора, например. Така е 😉

    отговор

Добавете коментар