Как да направите безжично зареждане от кабелно (просто)?

Майкъл пита:
Имам електрическа верига (на снимката). Това е верига зарядно устройство за телефон, но необичайно. Случвало ли ви се е да зареждате автомобил за батерия? Този тип кутия с амперметър и крокодили. Тук имам нещо подобно, но за телефона.

Нейната особеност е, че зарежда батерията с импулсен ток, а не постоянен, като обикновените заряди. Така че, има схема за него, мога да го изпратя, има няколко микросхеми, цифров таймер, генератор, мощност, резистори, полеви транзистор и т.н.

Трябва да направя безжично зареждане от това зареждане на телефона, като добавям нещо към веригата. Т.е. така че тя се зарежда с импулсен ток, но в същото време като модерно зареждане без проводници.

Но имам нужда от това, защото е ужасно неудобно да извадиш батерията от телефона и да я закрепиш с крокодили. Сега или кабелното зареждане е подходящо, но е по-добре все пак безжично, взех телефона и той ви зарежда с импулсен ток и, както чух, е полезен за батерията, защото възстановява капацитета си и не позволява окисляване или нещо подобно такива неща. Възможно ли е решение в тази ситуация?

схема


Отговорът на въпроса:
Решението може да е възможно, но просто чрез „добавяне на нещо“ не е достатъчно за нас. Първо, трябва да разберете, че безжичното зареждане е два индуктора (две намотки). Казано по-просто, когато поставите телефона на основата (нека го наречем тази платформа за безжично зареждане, надявам се да ме разберете), намотките си взаимодействат помежду си като намотки на обикновен трансформатор. Променлив ток тече с висока честота в базата данни (това е предавател), в резултат на това, че бобината на приемника (тази на телефона) е в магнитното си поле, в последния възниква същия ток. Зареждането в ход. От това следва, че описаният по-горе принцип на работа не е същият като този на схемата, която цитирате
Усложнихте задачата и значително по-евтино, по-бързо и по-лесно да купите за няколко стотин и половина хиляди безжично зареждане с aliexpress.

Второ, разбира се, че е възможно да се реализира зареждане с импулсен ток на телефонна батерия, но защо? Този метод на зареждане често се използва за зареждане на олово, метален хидрид и други видове батерии, които са били използвани в техниката по-рано. За зареждане на литий се използват специални алгоритми, един от тях се реализира на чипа на регулатора tp4056 (това е една от най-често срещаните, прости и евтини опции), между другото, с помощта на този чип можете да възстановите зареждането чрез родния конектор, погледнете в YouTube видеото „ЗАМЯНА НА СИСТЕМАТА ЗА ЗАМЯНА НА ТАБЛЕТТА (когато няма място за такса). "

Трето, защо да се притеснявате? Какъв телефон имате, че трябва да извадите батерията? Защо редовното зареждане през конектора не работи? За да опростят живота в този случай, те използват или универсално безжично зареждане (поставено от щепсел в micro-usb конектора), или кабели с магнитна тапа.

Извинявам се, ако моят отговор не ви хареса, но с подобен въпрос ще ви бъде по-добре да се помогне на всеки форум за профили, в раздела, в който се обсъждат преобразуватели и захранвания.

Зареждане...

Добави коментар