Как да изчислим регулатора на мощността за нагреватели?

Станислав пита:
Здравейте, трябва да свържа две серийни вериги от керамични инфрачервени нагреватели към един регулатор на мощността, нагреватели NT-73 (компания uborg) мощност 360 + -10% W, работно напрежение 73 + -10% V всеки. Броят на нагревателите е 6 броя, 3 броя във всяка верига. Трябва да знаете характеристиките на регулатора на мощността?

Диаграма за свързване на нагревателя

Отговорът на въпроса:
Здравейте! Трябва да добавите мощност, искате ли от един контролер или от различни? Имате ли нужда от регулатор на мощността? С плавно регулиране? Нагревателите често доставят термостат, т.е. те се включват напълно и се изключват при достигане на зададената температура на въздуха.

Ако се нуждаете от плавно регулиране и ще захранвате всичко от един регулатор, тогава се нуждаете от регулатор на мощността (триак) за:

360 * 6 = 2160 вата.

Т.е. купете 3-3,5 киловата, триакът трябва да е на радиатора, предупреждавам ви, защото регулаторите на мощността се продават в магазините под формата на шал с части, без радиатор. В това състояние те теглят от мощността от 500 вата.

Ако искате те да се включат и изключат напълно - вземете термостат, например, CRT-02 от Euroavtomatika или който и да е друг, можете също да го свържете през гнездо, например, използвайте интелигентен гнездо от Novatek модел EM-126T -1 ".

Зареждане...

Добави коментар