Как работи Wi-Fi контакт и какви са неговите предимства?

Защо имате нужда от wifi гнездо? Основната му цел е да контролира електрическите уреди, които са в къщата на разстояние. Устройството работи, като го свързва чрез безжична Wi-Fi мрежа с таблет или мобилен смартфон. Умните електрически аксесоари печелят все повече и повече на пазара на електрически продукти, така че в тази статия решихме да поговорим за това какъв е принципът на работа, устройство и функции на Wi-Fi контакт.

Сортове и характеристики

Принципът на работа на wi-fi гнезда от всякакъв тип е абсолютно един и същ. Що се отнася до дизайна, той е разделен на два вида: товарителница и вградена. Товарната бележка има формата на адаптер с един конектор. Дизайнът на устройството се състои от такива елементи: самия корпус, индикатор, бутон, с който устройството и wi-fi модулът са включени или изключени. Втората опция е вграден модул. Целта му е да замени обикновена електрическа точка. Снимката по-долу показва и двете версии:

Вграден корпус

Поставен на wifi гнездо

Принципът на работа от два типа е, че поради микропроцесора, който е вътре в устройството, се осъществява връзка с механизъм за управление, който регулира включването или изключването. Но могат да се срещнат и по-сложни модели, които се произвеждат като защита от пренапрежение, която има няколко конектора.

Освен това има модели, които се предлагат с допълнителни сензори, които могат да се използват за откриване на течове на газ, дим или вода и сензори за движение и температура.

Всеки wi-fi гнездо, в зависимост от производителя и модела, има специални технически характеристики. Производителните компании постоянно се стремят да подобряват своето развитие и редовно правят допълнения и иновации към него. Основните разлики са:

 • оригиналност в дизайна на устройството и опаковката му;
 • качество на използвания материал;
 • елементи, от които е направен продуктът

Wi-fi гнездото на всеки модел се състои от калъф, който е изработен от термоустойчива пластмаса, и различни елементи, които запълват този калъф. Използването на негорими материали помага да се предпази човек от излъчването на вредни халогени. Топлоустойчивостта на материала е 748 градуса по Целзий. Благодарение на това, производствените компании гарантират безопасността на wifi оборудване.

Основни функции

Целта и обхватът на Wi-Fi контакта са описани в следните функции:

 • включване и изключване на домакински уреди на разстояние;
 • благодарение на температурния сензор се осигурява пожарната безопасност на къщата;
 • възможно е да се контролират и разпознаят показанията на електроенергията, която консумират електрически уреди, работещи от това устройство;
 • ако е необходимо, можете да рестартирате оборудването;
 • контрол на децата поради наличието на таймер, който изключва телевизора или светлината след определено време.

Условия за ползване

Wi-fi гнездото по правило работи в обхвата на работно напрежение 100 - 240 V (което означава използване в дома или офиса). Изходната мощност има собствен интервал, който е от 2 до 4 кВт. Благодарение на това е възможно да се свързват устройства с големи краткотрайни натоварвания. Например нагревател, електрическа кана или хранителен процесор.

Въпреки факта, че всички производители създават свои собствени индивидуални инструкции за използване на устройството, принципът на работа и предназначението им са почти еднакви. Разликата е само в допълнителната конфигурация на определени параметри и функции, които има wi-fi гнездото.

Дистанционно управление на електрически уреди

Първо трябва да инсталирате специално приложение на вашия смартфон или таблет. След това проверете дали има връзка с домашния ви безжичен интернет. В кутията или в инструкциите на устройството има QR код, с който можете да получите достъп до софтуера, който трябва да изтеглите.

След това трябва да намерите опция в програмата, която ще търси нова wi-fi връзка. Срещу необходимата безжична мрежа се появява прозорец, в който трябва да въведете паролата за връзката. След потвърждаване на паролата wi-fi гнездото е свързано към мрежата 220V и се включва чрез натискане на бутона за включване / изключване. LED индикаторът ще показва, че wi-fi гнездото е готово за по-нататъшна работа.

След като всички настройки са завършени и са инсталирани необходимите функции, можете да свържете всеки домакински уред към конекторите и да направите индивидуални настройки за него. Как да направите това правилно е посочено в инструкциите. Ако има нужда от нулиране на всички настройки към фабричните настройки, тогава просто натиснете бутона за включване / изключване за шест секунди и гнездото ще се върне в първоначалното си положение, в което е било прекъснато.

Предимства и недостатъци

Основното предимство е, че благодарение на такова интелигентно устройство можете да контролирате електрически уреди от разстояние. Сред недостатъците могат да бъдат разграничени следните:

 1. Ако захранването изгасне, всички настройки се нулират и трябва да бъдат зададени отново.
 2. Има модели, които не са съвместими с рутера. За да поправите това, трябва да се обадите на капитана, тъй като само неговият опит и знания ще ви помогнат да коригирате ситуацията.
 3. Wi-fi гнездото има своя собствена часова зона, която може да не съвпада с реалната. Това се дължи на факта, че устройството задава часовата зона, която има производителят. Това води до самонастройване на системата.
 4. Ако в електрическата мрежа възникне електрическа повреда, устройствата се изключват автоматично.
 5. Промяната на работата и функциите на устройството е възможна само с една безжична мрежа. Ако те са различни, тогава това ще доведе до отрицателни резултати.
 6. Ако няма интернет връзка, устройството няма да се свърже в определеното в настройките време. Това е така, защото всички настройки и промени се запазват на сървъри, които не работят без интернет. Но няма специален микрочип, който да включва блок памет.

И накрая, препоръчваме ви да гледате видеоклипа, който предоставя подробен преглед на Wi-Fi контакта, както и отзиви за този тип дизайн:

Така че разгледахме какво е Wi-Fi изход, как работи тази версия и какви са нейните предимства. Надяваме се, че предоставената информация е била полезна и интересна за вас!

Също така препоръчваме да прочетете:

(6 гласа)
Зареждане...

Добави коментар