Как да направите прехода от SIP към алуминиев кабел в къщата

Иван пита:
Здравейте, такъв въпрос. Електриците промениха окабеляването за всички жители по улицата, от стълбове до къщи. Имаме 3 мм алуминиеви едножилни проводници от нашата къща, 7 мм многожилни алуминиеви проводници от полюса. Електриците свързваха проводниците така (виж снимката).

На снимката синьото е 7 мм, зеленото е 3 мм. И цялото това нещо в дъжда, снега, като цяло и виси. Всичко работи, но искам да знам дали това е правилно? Ако не, тогава колко правилно и как правилно провеждате проводниците до къщата?
Благодаря предварително!

Кабелна връзка

Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Не, невъзможно е. Завиването е забранено във всички случаи (PUE глава 2.1. Раздел 2.1.21)

Най-вероятно SIP проводникът идва от поддръжката. Те го издърпват на стойка за тръби или на фасадата на къщата, където тя се води в електрически панел (ако е на улицата) и се свързва с метър, мед от последния (във вашия случай, алуминий от различна секция).

Ако електромерът е инсталиран в къщата, това също понякога се прави, а понякога на фасадата на къщата се монтират тръбна стойка или изолатори, върху тях се изтеглят проводници. На стената (фасадата) е монтирана малка запечатана разпределителна кутия и с помощта на клемните блокове се прави преход към мед (алуминий).

Можете да направите това и с клонове за клони. По принцип сайтът има статия по тази тема.https://my.electricianexp.com/kak-podklyuchit-provod-sip-k-chastnomu-domu.html

Зареждането ...

Един коментар

  • Иван

    Благодаря ви много за отговора Алексей! Просветени по този въпрос)

    отговор

Добавете коментар