Как правилно да позиционирате контактите в спалнята

В модерните апартаменти има много различни домакински уреди. Дори в спалнята, където хората се отпускат, те инсталират телевизори, тоалетки с осветление, зареждат смартфони и други устройства. Ако на етапа на ремонта не предоставите гнезда за свързване на всичко по-горе, в резултат на това ще получите топка удължителни кабели. В тази статия ще ви разкажем как да поставите гнездата в спалнята и колко парчета са необходими за тази стая.

Колко търговски обекта трябва да има в спалнята

Както във всяка друга стая, броят на изводите в спалнята се определя от броя на свързаното оборудване. Нека си спомним какво може да бъде свързано в спалнята и да изчислим колко средното оборудване се използва в модерната спалня.

Телевизор и оборудване

В допълнение към телевизионния гнездо в спалнята често се свързват игрови конзоли, система за високоговорители, медиен плейър и тунер за приемане на сателитна телевизия. Това е доста стандартен комплект в наши дни. За да свържете такова оборудване, се нуждаете от поне 2 и максимум 5 изхода. За нашите изчисления средно изчисляваме числата и приемаме, че ни трябват три броя.

Телевизор в спалнята

на работното място

В малките апартаменти и повечето от нашите сънародници живеят в тях, рядко е възможно да се отдели отделен офис за работа, така че работното място в почти всяко семейство се намира в спалнята. Какво трябва да се храни тук? На първо място, това е компютър, ако имате лаптоп, достатъчен е 1 контакт и стационарен компютър, след това поне 2 за монитор и системна единица и евентуално още 1 за високоговорители, плюс за Wi-Fi рутер. Също така, не забравяйте за лампата за маса. Общо от 3-4 броя.

на работното място

Места за комфорт и релакс

Тези места включват нощни шкафчета, маса за грим с осветление и различни подови лампи.

Подови лампи над леглото

Общо трябва да свържете лампа за грим и две нощни лампи към захранването, тоест ще трябва да инсталирате 3 гнезда.

Огледално осветление

Режимът на схема

По съвет на професионалисти направихме стъпка по стъпка инструкции за избора на местоположението на електрическите точки в спалнята. Направете всички стъпки преди окабеляване и чипиране на стени, молив или маркер по стените.

Първата стъпка е да се вземе предвид количеството оборудване, типичен комплект е описан по-горе, имаме около 9 търговски обекта за него.

Втората стъпка е да разделим стаите на зони и да определим как ще свържем оборудването. Така че, за да свържете телевизора, трябва да инсталирате единица от 3 или повече контакта, можете да инсталирате 2 двойни или 3-4 единични зад телевизора. Ако стои на пиедестал, инсталирането по дължината на дъската е възможно, а ако е окачено на стената, 130-150 сантиметра точно зад телевизора. Така че можете скрийте проводниците и подобряване на естетическия вид на стаята.

ТВ изходи

Первази

Всъщност 2 електрически точки всъщност са достатъчни за работното място, защото се предполага, че компютърното оборудване е свързано чрез предпазител от пренапрежение, От него ще захранваме както високоговорителната система, така и рутера и други свързани устройства, а към второто ще свържем настолна лампа.

Свързване на компютърно оборудване с предпазител от пренапрежение

Височината на инсталиране в този случай трябва да бъде малко по-висока от таблицата. При условие, че работните маси са средно 75-80 см, тогава ги инсталираме на височина 90-100 см или под нея - височина 30-60 см.

Изходи под бюрото на компютъра

Ако имате голяма спалня и има нощно шкафче от всяка страна на леглото, тогава инсталираме 2 гнезда в близост до нея: 1 за лампата и 1 за зареждане на мобилни устройства. Ако обикновено зареждате нещо друго освен смартфон или често работите на лаптоп, докато лежите в леглото, тогава ние ще бъдем идеалното решение да инсталирате 2 или 3 от всяка страна близо до леглото на дължина на ръката. Правилното им местоположение е на 10-20 сантиметра над нощното шкафче. Обикновено те са ниски, което означава, че изходът ще бъде инсталиран на височина около 60-80 cm.

Оформлението на изводите в спалнята

И в близост до масата за грим или тоалетка, инсталирайте два гнезда - един за лампата, а вторият за сешоара и кърлинг, например. Решете как да го подредите, въз основа на дължината на проводниците. Оптимално ще бъде инсталирането на височина 120 см от пода.

Третата стъпка е да определим дали има достатъчно места за свързване на устройствата в спалнята и изглежда ли, че има твърде много от тях. Ако гнездата значително развалят външния вид на стаята, можете визуално да намалите броя. По-точно подхождайте към въпроса къде да ги поставите. Например, ако решите да инсталирате 4 гнезда в близост до нощните шкафчета, вижте къде ще изглеждат по-добре в горната или долната част на леглото, премествайки някои за мебели или по-близо до дъската. Между другото, ако в тази стая гладите дрехи - също се погрижете да свържете ютията близо до свободен ъгъл или стена.

Изход за желязо

Също така препоръчваме да гледате видео, което ясно показва къде е по-добре да инсталирате превключватели и контакти в спалнята:

За всяка спалня правилната подредба на всички интериорни елементи се избира индивидуално. Следователно тази статия трябва да се разглежда като една от възможностите за решаване на проблема. Поставянето на търговски обекти в спалнята е по-зависимо от количеството оборудване и навиците на жителите. Може би ще ви бъде удобно да поставите блок от десетки точки за свързване на захранването в един ред някъде близо до маса или пиедестал. Дизайнът и размерите на стаята също играят важна роля.

Прочетете също:

(1 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар