Как да свалим и регулираме оборотите на двигателя на дробилката за зърно?

Здравейте Веднага трябва да кажа, че в електричеството съм почти нула. Свържете щепсела и завинтете крушката. Въпросът е следният. Има мотор от мелница за зърно с мощност 1700 вата. Броят на оборотите е неизвестен. Използвано задвижване на ремъка към шайбата от "класиката" (помпа). Необходимо е да се намали скоростта и да се регулира от 200 на 400 (500). Какво устройство трябва да закупите и как да го инсталирате (за импровизирана машина за отстраняване на химикалки)? Революциите без понижаване са неистови. Дано повече или по-малко ясно заяви проблема. Моля, помогнете. Няма с кого да се консултирате.

(1 гласа)
Зареждането ...

4 коментара

 • Admin

  Добре дошли! На първо място, интересувам се от какъв тип двигател, изпратете снимката и маркировката му - трябва да е на табелката. Ако става въпрос за асинхронен трифазен двигател, тогава най-вероятно той е 3000 об / мин, рядко 1500. Те могат да се регулират нормално само с помощта на честотен преобразувател. Ако това е колектор мотор (с четки), можете да използвате симисторен регулатор - това е димер, с марж от 2,5 киловата. Но с този метод на регулиране, с намаляване на скоростта, мощността и въртящия момент на вала намаляват. Трябва да опитате дали отговаря на вашите задачи!

  отговор
  • Наталия

   Здравейте Изпращам снимка. Помощ за съвет, моля.

   отговор
   • Admin

    Съдейки по това, което виждам - ​​това е асинхронен мотор с 3000 об / мин 1,7 кВт. Съдейки по плочата - еднофазна. За да регулирате скоростта, ви е необходим честотен преобразувател от типа Aries PChV1. Ако искате по-евтино - направете колан с голямо съотношение на колелата.

    отговор
    • Наталия

     благодаря за отговора. ще мислим. те са скъпи разбира се.

     отговор

Добавете коментар