Как да свържете телевизионен контакт?

В традиционния изглед връзката на телевизора към излъчваната мрежа е антенен кабел, стърчащ от стената или тромав, гледащ отзад нощното шкафче в стаята. И в края на краищата, често се движи из апартамента, той се стреми да се изгуби в краката си. Поглеждайки зад шкафа, можете да видите навития прашен кабелен отвор. И като започнете да почиствате или просто се движите из стаята, е съвсем просто случайно да я докоснете, което ще доведе до спад в качеството на сигнала или дори загубата му. За да се отървете от този проблем ви позволява да свържете телевизора към телевизионен контакт. За щастие, сега е доста лесно да скриете антенния кабел. Первазите помагат за това. кабелен канал, Освен това, вече на правилните места, трябва да инсталирате специална електрическа точка. В тази статия ще разгледаме как да свържете телевизионен контакт със собствените си ръце

Схеми за свързване

Можете да свържете телевизионен контакт по един от два начина:

  • влак;
  • използвайки схемата за връзка със звезда, която също изисква инсталирането на специално устройство - сплитер

И двете схеми имат предимства и недостатъци, ние ще ги анализираме по-долу.

С влак

Първо, нека визуализираме схемата на свързване на телевизионен контакт с кабел:

Последователна връзка

Вижда се, че този метод на инсталиране предполага наличието на проход и един извод на терминала. Освен това, гледайки диаграмата, основният минус на такава връзка се вижда веднага. Очевидно е, че ако един контакт се прекъсне в една от точките, освен терминалната, той няма да се разпространява по-нататък според схемата. Също така входящият телевизионен сигнал е по-стабилен и по-силен в първите изходи. Освен това тя ще отслабне. Този недостатък обаче е напълно отстранен от модерното високо ниво на входящия сигнал.

Основното предимство на този метод е спестяването на разходи и време за полагане на антенния кабел в хол.

Звезден модел

Както споменахме по-рано, за този метод за свързване на телевизионен контакт трябва да използвате сплитер. Това устройство е условно разделител. Той ви позволява да разделите и усилите входящия сигнал в няколко еднакви усилени сигнала за по-нататъшна връзка с един телевизионен контакт. Едно от предимствата на този метод на монтаж е, че цената на единичните модели често е по-малка от преминаваща и окончателна.

Нека помислим как да свържете правилно телевизионните гнезда със звезда:

звезда

От фигурата се вижда, че дори ако сигнал изчезне на някой от приемниците, например поради счупване или лош контакт, това няма да се отрази на всички други телевизори. По този начин можем да говорим за някаква повишена степен на надеждност. И това, несъмнено, е плюс на веригата, дори ако е необходим телевизионен кабел малко повече.

Инструкции за инсталация

Сега ще ви кажем как да инсталирате телевизионен контакт.Той е инсталиран в кутия, предварително монтирана в стената, с антенния кабел, отстранен от него. Инсталирането както на единичен, така и на двоен телевизионен контакт не се различава.Находки на стената

На снимката от дясното поле можете да видите изходящия телевизионен кабел. След монтажа обикновено остава по-дълго от необходимото. Отрязахме проводника, така че да има малък марж, и беше удобно да се направи връзка.

Структура на проводника

След това трябва да съблечете телевизионния кабел, за да го свържете директно към контакта на стената. Тук има смисъл да се спрем на него малко повече. Структурата на проводника е ясно видима на снимката. Вътре е основното ядро, което всъщност провежда телевизионен сигнал. Следва слой от вътрешна изолация, който отделя проводимата сърцевина от екрана.

Екранът се състои от слой от алуминиева или медна плитка и фолио. Той предпазва основното ядро ​​от различни смущения и помага да се освободим от нежеланите смущения, като по този начин ни спасява от изкривяване на изображението по време на гледане. И накрая, отгоре на това е защитен изолационен слой, който предпазва проводника от физически влияния.

Така че за връзката трябва внимателно да премахнем външния слой изолация, да усукаме екраниращия слой, да изрежем вътрешната изолация, така че около 5-7 мм от централната сърцевина да остане гола. Именно тя, както и екраниращата плитка ще трябва да бъдат свързани към телевизионен контакт.

оголване

Взимаме гнездото и леко развиваме винтовете в мястото, където е свързан кабелът - това е винтът, който закрепва основното ядро ​​и винтовете, които затягат плитката. Вкарваме сърцевината в специален конектор и постепенно затягаме винтовете, така че да се впише плътно в скобите.

Функции за монтаж

На следващо място, трябва внимателно да поставите кабела в кутията, като същевременно го регулирате така, че да не се окаже прехвърлен корпус на контакта. Вмъкваме кутията в кутията и започваме да затягаме винтовете за дистанциране, докато се държи здраво в стената. След това щракваме върху декоративната облицовка и наблюдаваме резултата от свършената работа.

Краен резултат

Видеоклипът ясно демонстрира всички етапи на инсталиране по примера на продуктите на Legrand:

Сега знаете как да инсталирате и свържете телевизионен контакт със собствените си ръце. Както можете да видите, няма трудности при такава работа, основното е да вземете решение за инсталационната схема и да насочите кабела до правилното място!

Ще бъде интересно да прочетете:

Зареждане...

Добави коментар