Как да свържете полилей на контролния панел?

Напоследък таванните лампи с контролен панел се изляха на пазара в огромен поток. И в зависимост от цената им, производителите предлагат допълнителни функции, освен включване и изключване на светлината в стаята. Допълнителни „трикове“ са регулиране на яркостта, промяна на цвета за RGB светодиоди по желание, наличие на таймер за включване и изключване, както и микрофон за съпровождане на музика и светлинни ефекти. Тоест, можете изберете полилей за всеки вкус и цвят, както и възрастта на купувача. В тази статия ще ви кажем как да инсталирате и свържете полилей с контролен панел.

Стъпки за инсталиране

Монтирането на лампата на дистанционното управление не се различава от обичайната инсталация на таванска лампа. Преди да купите, не забравяйте да проверите пълния комплект на продукта, както и наличието на инструкции с инсталация стъпка по стъпка. Също така проверете дали държачите на лампите работят правилно чрез визуална проверка. Помолете продавача да провери годността на контролния панел и дори да сглоби лампа за проверка.

Преди да инсталираме полилея с контролния панел, намираме в комплекта перфорирана лента и дълги болтове с гайки, ще го закрепим към тавана, както е показано на снимката по-долу:

Таванна дъска

На следващо място, трябва внимателно да инспектирате мястото преди пробиване и да очертаете точките за пробиване в таванната плоча, за да не повредите окабеляването. Ако имате таван от гипсокартон, тогава болтовете на Моли се използват за закрепване на щангата. Относно, как да не попаднете в окабеляването при пробиване, разказахме в съответната статия.

Ако искате да научите повече за нюансите Монтаж на сам полилей, препоръчваме да кликнете върху предоставената връзка, където разгледахме не само основните методи за монтаж, но и технологията за монтиране на лампата на окачен таван!

Правила за връзка

След монтирането на лентата обезвъздушете линията, като изключите машината в щита. Сега можете да направите връзката на проводниците, излизащи от тавана. Първо трябва внимателно да ги изправите и да ги изравните по размер. След това не прекалявайте, съблечете ги от края с един и половина сантиметра. Ако проводниците са с един и същи цвят, трябва да намерите фазата. В случай, че три проводника излязат и преди това сте имали превключвател с два ключа, една от фазите ще трябва да бъде изолирана и превключвателят да бъде заменен с едно ключ. Как да намерите фазата можете да намерите в нашата статия. Разпространяваме проводниците отстрани, включваме машината и търсим фазата. Маркираме фазовите проводници с маркер или химикалка и отново изключваме машината.

Върху купата на горния полилей има блок за управление и пластмасов терминал за свързване на проводници. За терминала обикновено са подходящи три цвята тел: син или черен (N), кафяв или червен (L), жълто-зелен (PE). Оловните проводници трябва да бъдат свързани към клеми (L) фаза и (N) нула. Терминалът (PE) не се използва в стари къщи.

Снимка на лампата за дистанционно управление

По правило контролерът вече е разведен на лампи, които са групирани.Контролерите имат стикер със схема на окабеляване и, ако желаете, можете да превключвате групите в лампата по ваше желание. Диаграмата на свързване на полилея с контролен панел е представена по-долу:

Верига на контролера

Препоръчително е да инсталирате лампата в присъствието на асистент, който ще я държи, докато се свързвате към клемите. При липса на такъв помощник е възможно с помощта на кука, направена от тел или въже, временно да се окачи полилея, докато се монтират проводниците в клемния блок.

Последната стъпка ще бъде окончателното събиране на всички елементи, монтаж на абажур и лампи. Особено внимание трябва да се обърне на контакта на лампата с основата, тоест трябва да се усуквате с усещане, осигурявайки добър контакт. Сега можете да включите машината и да приложите захранване към осветителната линия и след това да опитате да контролирате осветлението от дистанционното управление.

Важно! Полилеят работи само ако превключвателят е в положение за включване и към него се приложи напрежение. Само тогава можете да контролирате дистанционното.

И накрая, препоръчваме да гледате видео, което ясно показва правилната връзка на полилея с контролния панел:

Затова говорихме за това как самостоятелно да инсталирате и свържете полилея на дистанционното управление със собствените си ръце. Както можете да видите, няма нищо сложно, основното е да действате според предоставените инструкции.

Със сигурност не знаете:

(12 гласа)
Зареждане...

Добави коментар