Как да свържете индикатор за напрежение на крушката на входа?

Мери пита:
Здравейте, моля, кажете ми как мога да направя индикатор за крушка за напрежение 220V? Факт е, че често имаме изключено електричество в частна къща и трябва да използваме газов генератор. В този случай въвеждащите машини в щита са изключени за безопасността на генератора.

Но да се проследи кога светлината се появява, освен да изгаснеш и да включиш машините на всеки десет минути, не е възможно, което е много проблемен момент, още повече да пропуснеш момента, в който светлината е включена, означава излишен пробег на газ, което не е евтино удоволствие.

Така че, интересно ли е дали е възможно по някакъв начин да инсталирате лампа върху входния проводник, която ще бъде принудена да се свърже към мрежата (например превключвател за превключване), когато няма електрическа енергия и светва, когато се появи на жицата.? Не мога да измисля схема; имам нужда от професионален съвет. Благодаря ви предварително.

Отговорът на въпроса:
Здравейте! Можете да го направите без превключвател, но трябва да се свържете с входа към точката на прекъсване, което означава, че трябва да въведете машината за въвеждане, което не е много добре, тъй като за това е необходима входната машина. Или, както казахте, превключвателят за превключване е в пропастта между фазата от горните клеми на входната машина и индикаторната лампа, и нулата директно.

Имате ли еднофазен вход и генератор? По принцип свързването на генератора се извършва с помощта на кръстосан превключвател, но аз срещнах само трифазни превключватели.

За да не се притеснявате, че лампата ще бъде постоянно свързана към мрежата (ако е без превключвател) и за да не включите други проводници, различни от входящия проводник, към горните клеми на машината, можете да добавите 1 машина след входа. Ами общо. Тоест - автоматик за отваряне (винаги включен), индикаторна лампа и общ автомат за къщата са свързани от нея, които изключвате, когато генераторът е включен (как го правите сега с отварящ се автомат).

Ако не е напълно ясно, това се дължи на факта, че не знам как точно е подредена вашата табла и как превключвате машините при включване / изключване на генератора.

Има такъв продукт като „индикаторна лампа за DIN шина“. Той е проектиран да показва наличието на напрежение във всяка верига. Можете да се убедите сами да изберете правилния, той е инсталиран директно в електрическия панел на релсата до машините. Пример за такава електрическа крушка: EKF LS47. IEK има същото име - те не се отличават особено от много други производители. Просто вземете неонови или LED индикаторни лампи, тъй като тези от Legrand с лампи с нажежаема жичка бързо се провалят, според опита на един от моите другари. Самите крушки в тези устройства са взаимозаменяеми, точно като „стъклото“, можете да поставите и други цветове. Свързана е като обикновена крушка.

 

Зареждане...

9 коментара

 • Мария

  Благодаря, разбрах всичко, много ясно обяснено! Само въпрос, ако поставите индикатор между две машини (входна и вторична) без превключвател, това означава ли, че светлината винаги ще свети?
  Свързваме генератора през гнездото в щита.
  Ще изпратя щит сега.
  Да, входът е еднофазен и честно казано не знам генератора.

  Отговарям
 • Admin

  Да, винаги ще бъде включен, ако има напрежение на входа. Да, ако генераторът просто има обикновен гнездо - еднофазен. Какви машини X и H? Г - това КЪЩА ли е? Кои от тях превключвате? Вярвам, че деактивирате запечатаното.
  X и H са свързани от долните клеми на машината "D" ??? Ако всичко е така, тогава към горните клеми на автомати D (тъй като това е често, повтарям, ако съм разглобил всичко правилно) просто свържете електрическата крушка.

  Ако трябва да го изключите, добавете бутон или превключете към пролуката на един проводник към крушката.

  Разбрах, че изключвате този, който е запечатан? Ако направите с допълнителна машина, се оказва, че от брояча

  Отговарям
  • Мария

   X - сграда на домакинството
   N - водна помпа
   D е къщата
   От машината фазата House преминава към машините X и H, а неутралната към шината, от която след това към всички останали точки.
   Изключваме както машината, така и встъпителната и D. (House просто се изключва за безопасност)
   В горните клеми D на машината ... разбрах всичко и ще го направя благодаря)
   И не можете да го изключите, разбирам ли?
   И ако можете да ми кажете, сигурна комбинация от машини в щита ли е? или нещо друго трябва да бъде доставено или заменено. И просто не различавате RCD от Difavtomat? Казаха, че узото е малко и те не са отговорни за късо съединение и претоварване ... Може би не си заслужаваме?

   Отговарям
   • Admin

    Е, оказва се, ако изключите входния такъв, тогава вече няма да получите напрежението от мрежата към веригата. Но ако се свържете към горните клеми на D машината, проблемът е, че не е необходимо да изключвате входа, тъй като крушката няма да светне - тя се доставя от входа.

    Оказва се, че трябва да изключите машината D и да оставите въвеждането включено. Тъй като X и H се захранват от D и неутралната шина е свързана към него, това ще обезвреди енергията на цялата къща.

    И ако убиете машината с постоянно включване и изключване, тогава подмяната на D е по-лесна от въвеждащата.

    За късо съединение и претоварване И LEAK - Difomatomats са отговорни, RCD е само за LEAK. Това е цялата разлика. Т.е. или RCD + машина, или difavtomat. Що се отнася до сигурността - те не слагат повече от 16А на гнезда, имате 32A в цялата къща, т.е. гнездото вече ще се стопи, а машината все още не работи. Е, сякаш това изисква преработка на окабеляването и разпадането му на поне две групи (или повече) - контакти и осветление отделно.

    послепис Не разбирам. Автомат ли е или RCD? (маркировката е слабо видима, но изглежда, че това е RCD (ако виждам маркирането правилно, "VD1-63"). Ако е така, тогава бих го заменил с дифавтомат, въпреки че във вашия случай това не е необходимо, тъй като има редовен автомат (въвеждащ) над него.

    Отговарям
    • Мария

     Благодаря. Да, свойствата са ясни, но засега е невъзможно визуално да се разграничат.
     Да, наистина маркировката е такава.
     Странно е, че именно входната верига работи за къси съединения ...
     Възможно ли е това?
     Значи за добро, вместо за втория ви трябва 16А дифавтомат? И той няма да бъде постоянно съкратен?
     Оказва се, че всичко, което стои в щита вътре в къщата, няма ли смисъл? и фактът, че е разделен на групи там и т.н. ... Жалко е, че не съм намерил вашия сайт преди (((

     Отговарям
     • Admin

      Това се нарича селективност на защитата, когато машината работи само по линията, където е възникнал проблемът. В "домашните" електрически табла това е трудно постижимо и често всичко, както казвате - въвеждащото работи вместо груповото.
      Относно какво да сложите 16A, не сте съвсем прав. Не видях щита ти вътре в къщата. Както го разбирам, вие го прикачихте в друг въпрос, къде има много еднополюсни машини от IEK? Ако е така, значи имате всичко разделено на групи, аз, за ​​съжаление, не видях деноминациите, но предполагам, че всичко е наред.

  • Мария

   И още един малък въпрос), от нашата автоматична машина SIP отива директно към Къщата, която директно свързва въвеждащия шкаф и осветителния щит (намира се в къщата), но е свързана с него в долните клеми чрез жица, преминаваща към машините X и H и към неутралната шина ( както писах по-горе), въпросът е: не е ли много лошо, че има два проводника в един терминал и че има различни метали? SIP вероятно алуминий и VVG мед. Благодаря отново за помощта)

   Отговарям
   • Admin

    За да бъда честен на снимката, не видях откъде стига SIP от D. И това, че различните метали са много лоши.Трябва да медите краищата на X и H поне калай с поялник (покрийте с калай) или да използвате съветите.

    Отговарям
    • Мария

     Благодаря ви, ние ще го направим.

     Отговарям

Добави коментар