Как да свържете кондензатор CBB61 към мотор с качулка

Александър пита:
Здравейте, кажете ми как да свържа кондензатор CBB61. Купих два аксиални вентилатора, свалих капака на кутията от тях и видях, че и двете имат различна връзка, как мога да го сглобя сега? 3 проводника излизат от мотора, синьо кафяво и бяло, кондензаторът има две червени проводници, как и с кой проводник да се свърже, към коя фаза да се свърже, нула в тази верига.
Отговорът на въпроса:
Здравейте! Необходимо е да се измери съпротивлението на намотките. Имате 3 заключения, измервайте между всеки от тях - 1 и 2, 2 и 3, 1 и 3. Двойката, между която най-голямото съпротивление не ни интересува досега - това е краят на работата и старта. Където най-малка е работната намотка, където по-голямата е началната намотка, да речем 1-3 = 10 Ома, 1-2 = 4 Ома, 2-3 = 6 Ома. Тогава 1-2 е работната, а 2-3 е началната намотка. Тел номер 2 е тяхната точка на свързване.

След това подаваме фазата и нулата към работната (изводи 1 и 2 в горния пример) и фазата през кондензатора към старта (например фазата се подава към клема 1, ние също свързваме кондензатора и втория кондензаторен проводник към провод номер 3 (край на началната намотка в примера )

Но ми се струва, че ще имате същите съпротивления - тогава това не прави разлика, фазата и нулата са две проводници, фазата е трета през кондензатора, но ако валът се завърти в грешна посока, трябва да смените проводниците.

послепис Защо разглобяват и изключват проводниците? 🙂

(1 гласа)
Зареждане...

Добави коментар