Как да свържете два полилея към двоен превключвател?

Как да свържете два отделни полилея към двоен превключвател, а не през кутията? Два проводника отиват към фазовите превключватели. Те стоят наблизо, искам да оставя една на мястото на две.

(1 гласа)
Зареждане...

2 коментара

  • Admin

    Ако трябва да свържете два отделни полилея към двугранен превключвател, тогава имате нужда от фаза от окабеляването (един проводник) и два фазови проводника - по една жица, която идва от всеки полилей. Неутралният проводник трябва да отиде директно към всеки полилей.

    Отговарям
  • Admin

    защото във вашия случай превключвателите са наблизо, не трябва да има трудности. Необходимо е да оставите фазовия проводник от окабеляването в инсталационната кутия, в която ще бъде монтиран превключвателят с два ключа. Всеки полилей трябва да се приближава от неутрален проводник директно от окабеляването, нищо не трябва да се променя. Фазовият проводник трябва да излиза от всеки полилей, тези два проводника трябва да се вкарат в инсталационната кутия и да се свържат към превключвателя на две бандата. В инсталационната кутия, където е инсталиран вторият превключвател, ненужната фаза от окабеляването трябва да бъде изолирана или, ако е възможно, да бъде изключена на мястото, от което е захранвано.

    Отговарям

Добави коментар