Как да свържете газов генератор към мрежата у дома?

Вячеслав пита:
Здравейте Искам да свържа бензинов генератор Vepr с еднофазен 4,2 кВт към къщата, като се свържа след превключвателя с провод 2x2,5, където се захранват 3 проводника. Не мога да разбера от кои проводници да приемам напрежение и има ли значение фаза и нула тук?
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Първо, 2х2,5 е твърде близо, препоръчвам да използвате 4 mm², особено ако линията е достатъчно дълга. Къде се захранват 3 проводника, не разбрах.След превключвателя на ножа? Или имате 3 проводника, излизащи от генератора? И какво означава "от кои проводници да вземе напрежение"? В крайна сметка имате ли гнездо на генератора? Ето и щепсела в него, 1 пинов - заземен, два - изходно напрежение. Опишете въпроса по-подробно, моля.

В газовия генератор няма фаза и нула. Само 220V между два проводника. Фаза и нула се появяват, когато един от проводниците е заземен. При интерес прочетете статията за изолиран неутрален на нашия уебсайт. Но в същото време е невъзможно да се достави напрежение от генератора с включен превключвател.

Зареждането ...

Добавете коментар