Как да свържете банята с електричество от дома?

Виталий пита:
Добър ден! Частна къща, три фази, построена баня, положена секция за кабел 3 * 4 от банята до разпределителното табло, искам да свържа две фази и да го заземя отново, как да направя това правилно и безопасно ??? Благодаря ви
Отговорът на въпроса:
Добър ден Какъв е проблемът? Кой ще отиваш на земята? Фази ?? Или е PEN? Имате ли заземяване сега и искате още едно? Вашият бизнес, но ако вече имате система за заземен електрод, тогава не е нужно да правите още един.

Необходимо е да поставите отделен прекъсвач, за да защитите линията в банята в разпределителното си табло, 25А ще бъде достатъчно, с такава секция за кабели.

В банята инсталирайте друг щит, в който да инсталирате RCD или difavtomaty. Във въпроса ви няма конкретики „как да го направите правилно“ зависи от това какво ще храните в две цели фази в банята. Вярвам, че има някаква електрическа пещ, след това я защитавате с отделна машина difratom или с куп обикновени машини и RCD. Осветлението в парната стая е най-добре 12-волтово. Относно сглобяването на електрическия панел публикувахме статия, може би ще ви бъде полезна https://my.electricianexp.com/instrukciya-po-sborke-trexfaznogo-elektroshhita.html

Можете да оборудвате заземяващ проводник за повторно заземяване на нула, като използвате модулен комплект за заземяване - днес това е най-лесният вариант и ще получите доста надежден и висококачествен резултат на изхода. Такива комплекти се произвеждат и продават от много компании, не мога да отделя отделни производители. Или го направете по старомодния начин - забивайки 3 ъгъла в земята. В този случай заземяването ще бъде толкова по-добро, колкото по-голяма е повърхността на тези ъгли и колкото по-дълбоко се задвижват. У дома не можете да не проверите съпротивлението на заземяването, така че не можете да направите наистина висококачествена система за заземяване на електрод. Единственият вариант е да се направи умишлено излишен дизайн, например да се закара в земята три възможно най-широки ъгли или дебели тръби на метър с 2-2,5. Но това отнема много време. По-добре е да се обърнете към тези, които могат да направят заземяване, което да отговаря на изискванията на регулаторните документи.

(1 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар