Как да ремонтирате въздушна скара у дома?

Ако в даден момент установите, че вашата въздушна скара е счупена: тя не се нагрява или изобщо не се включва, не трябва незабавно да отвеждате оборудването в сервиза, особено ако не е в гаранция. Понякога причините за щетите са доста прости и можете да ги поправите сами за няколко минути. След това ще ви кажем какво да направите, за да поправите правилно въздушната скара със собствените си ръце, осигурявайки най-често срещаните видове неизправности.

Не отговаря на включване

Първата неизправност, която най-често се среща, е, че решетката не се включва. Не се паникьосвайте, защото понякога следните банални ситуации могат да бъдат причина за разпадането:

 1. Щепселът не е включен или контактът е лош. Колкото и странно да изглежда, но все пак липсата на мощност много често е така наречената причина за счупване на въздушната скара. Обърнете внимание не само на контакта с контакта, но и на връзката на кабела към самото оборудване (отзад, както е показано на снимката). Много често именно последната точка на свързване причинява проблеми. Освен това проверете целостта на кабела, който може да сте скъсали. Ако е необходимо, сменете или поправете повредената зона сами. за как да сменим щепсела, разказахме в съответната статия!Защитен бутон и кабелна връзка
 2. Изходът не е в ред. Проверете напрежението в самата точка на свързване. Скарата може да не се включи, тъй като контактът не работи. Всичко, от което се нуждаете за ремонт, е проверете напрежението на изхода индикаторна отвертка, както е показано на снимката.С помощта на индикаторна отвертка
 3. Правилният режим не е зададен. Ако дисплеят свети, но когато натиснете бутона "Старт", нищо не се случва, най-вероятно сте задали неправилно режима на работа. Това ще бъде посочено чрез таймер, на който ще бъдат показани числата 00:00.Снимка със сензорен екран
 4. Дръжката не е напълно спусната. В много модели под дръжката е инсталиран бутон, който предпазва оборудването от случайно включване. Ако дръжката не пасва плътно, не можете да включите готвенето.

Ако всички гореизброени точки не отговарят на вашия случай, ще трябва да направите по-сложен ремонт на въздушната скара самостоятелно - разглобете кутията и се обърнете, за да проверите всеки елемент от веригата.Използване на мултицет

За да "звъните" детайлите, които трябва да използвате специален тестер - мултицет. Използвайки този уред, проверете съпротивлението на предпазителя, който духа, когато напрежението се покачи. Ако въздушната скара наистина не работи поради повреда на термичния предпазител, заменете я с нова със същите параметри (струва стотинка). Инструкциите за подмяна са предоставени във видео урока:

Как да замените предпазителя за въздушна скара със собствените си ръце

За да предотвратите това, че тази неизправност вече не ви безпокои, препоръчваме да инсталирате предпазител от пренапрежение!

Ако предпазителят е нормален, позвънете на всички останали елементи на веригата - нагревателя, контролния блок и визуално прегледайте всички телени връзки, Може би някъде е имало прекъсване на контакта, което би трябвало да бъде запоено.Как работи тази техника, можете да видите в това видео:

Преглед на съществуващите модели

Слабо затопля

В случай, че аерогрилът не се нагрява или леко се затопля отдолу, е безопасно да се каже, че нагревателят не работи. Причината за неизправността може да бъде износването на нагревателния елемент в края на неговия експлоатационен живот или отворена верига. В последния случай можете да опитате да поправите повредената зона, но според много отзиви в интернет е по-лесно да закупите нова част, отколкото да отделите повече от един час за ремонта.Фото нагревателен елемент

Между другото, веднага трябва да се отбележи, че нагревателният елемент под формата на халогенна лампа, чийто експлоатационен живот е толкова 2 години в сравнение с 10 години метални нагревателни елементи. Ако лампата под капака не се нагрява, не я замествайте със същата. Много по-правилно би било сами да замените нагревателя с метален. В този случай ще трябва да демонтирате защитната решетка, премахнете скобите, развийте нагревателя и разкачете проводниците. След подмяна частите се сглобяват в обратен ред. Както можете да видите, сами направете ремонт на въздушната скара, която не набира температура, можете да направите сами, без никакви познания в електричеството!

Не върти вентилатора

Може да срещнете и ситуация, при която въздушната скара не пържи дъното на чинията или изобщо не се нагрява поради факта, че вентилаторът не се върти. В този случай ремонтът на оборудването се свежда до факта, че е необходимо да се разглоби кутията и визуално да се видят контактите, свързани с вентилатора. Ако някъде се случи прекъсване на проводник, спойка го. В случай, че вентилаторът не работи напълно, по-добре е да го замените с нов със същите параметри и размери.Покриващ вентилатор

За да разберете значението на добрата работа на вентилатора, сега ще опишем накратко принципа му на работа. Когато нагревателят се нагрее до определена температура, вентилаторът започва да се върти и издухва горещ въздух към храната. Ако вентилаторът не работи правилно, може да възникне ситуация, когато горещата скара не се пече добре или не готви напълно храна отдолу.

Блокът за управление не работи

Е, последната, най-трудна неизправност е, когато управляващият блок не работи - таймер, термостат, бутон за захранване или превключвател на режим. В този случай може дори да настъпи обратен момент, когато аерогрилът не се изключи. Най-често тази ситуация се случва с сензорни дисплеи, въпреки че са удобни, те са по-податливи на повреди и скъпи ремонти.Блок за управление

Единственото, което можете да направите, е да проверите целостта на контактите и да звъните на сензорния панел с тестер. Ако наистина не работи, ремонтът няма да бъде по силите на начинаещ електротехник, така че ще трябва да се обърнете в оборудването към сервизен център. Не се страхувайте, защото ситуацията, когато въздушната скара не работи поради неизправност на контролния блок, е много рядка и се появява само ако сте закупили евтин китайски модел на устройството.

Затова сме изброили всички най-популярни неизправности на този тип домакински уреди. Както можете да видите, е напълно възможно сами да ремонтирате въздушната скара, така че ако устройството не работи, сега знаете какво да направите, за да го поправите сами!

Прочетете също:

Как да замените предпазителя за въздушна скара със собствените си ръце

Преглед на съществуващите модели

(10 гласа)
Зареждането ...

37 коментара

 • Дмитрий

  в класифицирани сайтове можете да закупите резервни части или счупени, а ако не искате сами да ги ремонтирате, а след това ги раздайте или продайте безплатно - давайки възможност на другите да го поправят

  отговор
 • IVI

  Здравейте, такъв проблем, въздушната решетка на делфините не се изключва, когато вдигне желаната температура, т.е. всичко е запалено, че може да бъде

  отговор
 • Николас

  Когато е включена по-горещата скара, се нагрява, но се чува външен шум, очевидно от вентилатора. Мисля, че трябва да се опитаме да го смажем.Осигурена ли е такава процедура от дизайна? ако да, коя грес може да се използва и как?

  отговор
  • Admin

   Добре дошли! Най-добре е да използвате силиконова грес, тя е безцветна и без мирис. Как да смазвате няма да ви кажа дистанционно, трябва да разглобявате и да гледате целия механизъм.

   отговор
 • Александър

  Кажете ми, моля ви, включвам въздушната решетка в изхода, когато дръжката е повдигната, вентилаторът започва да работи веднага и не ми позволява да избера програма, не реагира на спускане на дръжката, вентилаторът работи постоянно, какво става?

  отговор
  • Admin

   Добре дошли! Най-вероятно вътре в окабеляването е скочила или може би на дъската брак под формата на капка спойка. Необходимо е да се разглоби и направи визуална проверка, както и да се звъни веригата с мултицет.

   отговор
 • Валери

  Добър ден По време на работа на въздушната скара, след известно време вентилаторът на вентилатора спира да работи. Какво може да се провали ????

  отговор
  • Admin

   Добре дошли! Възможно лош контакт, трябва да разглобите и да проверите качеството на връзката на проводниците.

   отговор
 • Дмитрий

  Добър ден Устройството се включва, но не се стартира. Понякога вентилаторът се стартира и лампата светва и след 10-15 секунди всичко спира. Демонтирани, контактите са в ред. Дали е температурен датчик?

  отговор
 • Юджийн

  Здравейте, моля, кажете ми, че въздушната скара миналата седмица промени самото време, програмите и днес започна да скърца, но не се изключи, тъй като не реагира на натискане на бутони, извадена е от гнездото и виси на окачена програма ...

  отговор
 • Катрин

  Здравейте. Кажете ми какво може да бъде въздушната скара на Mistery.Когато залепите жицата във въздушната скара отзад. Започва да е къса. Гнездото провери всичко е наред и затова всички звъннаха. За това, което може да е. През деня имаше пренапрежение на електричеството, но въздушната скара не беше свързана.

  отговор
  • Admin

   Така че може би е в изхода, а не във въздушната скара? За това защо изходът избликва, говорихме в съответната статия http://my.electricianexp.com/pochemu-iskrit-rozetka-pri-vklyuchenii-elektropribora-i-kak-eto-ispravit.html

   отговор
   • Катрин

    За съжаление, вероятно не съм написал по този начин. Свързващ кабел, който се свързва от задната страна.

    отговор
    • Admin

     Защо се свързвате така? първо се опита да се включи отзад, а след това в контакта? Идеята е да не искриш!

     отговор
     • Катрин

      Duck, разбира се, първо включвам кабела и след това го включвам в контакта! Започваме да искряме. Това са поискали.

     • Admin

      А, сега разбирам. Така че контактът може да е лош, опитайте да изключите кабела от мрежата и, доколкото е възможно, почистете гнездото за свързване на кабела, ако искри от там.

 • Елена

  Добър ден
  Гореща скара Hotter Tiger спря да набира зададената температура. С всякакви програми. Дори при затопляне не издава 260, но достига до 117 и зададената температура спира при това.
  Можете да кажете възможна причина и какво трябва да направите, за да я коригирате. Или това вече се отнася за сервизен център?

  отговор
  • Admin

   Добре дошли! Нещото е най-вероятно в температурния сензор, трябва да разглобявате, гледате, звъните. Ако няма опит в подобни въпроси, по-добре е да го вземете от сервизен център!

   отговор
 • Олга

  Добре дошли! Aerogrill 8-ма година. Бордът е включен, но уплътненията отстрани на дръжката са износени. Не реагирах на повдигане и спускане на дръжката. Ако го преместите, той може да започне да работи .. Тоест, той работи с променлив успех сега. Но преди дръжката, когато спускаше, даде известна съпротива. Сега е лесно да "ходите с шейкър". Какво препоръчвате?

  отговор
 • Андрю

  Добър ден, имам грил Polaris, спрях да реагирам на температурата по време на готвене на месо, не мига без да контролира температурата, а когато капакът се повдигне, лампата не се изключва, какъв е проблемът? Какво може да се случи?

  отговор
 • Сергей

  Добър ден Новата скара продължи дълго време! Тогава смених два халогенни нагревателя във въздушната скара и тя отново изгоря! Може би трябва да поставите метален? Той трябва да излезе, ако изберете мощността и размера, нищо повече не е необходимо?

  отговор
  • Александър

   Халогенът е по-добър, той все още убива бактериите. Може да изгори, защото няма защита - мрежата пред работното колело на вентилатора. Защитата на сестра ми изгни, тя я изхвърли. И десет изгорели.

   отговор
  • Андрю

   Кажете ми при смяна възможно ли е да взема халогенна лампа с ръце на нагревателя или трябва да нося ръкавици

   отговор
   • Admin

    Не докосвайте халогенните лампи с ръце, сменете ги с ръкавици.

    отговор
 • Александър

  Добре дошли! Кажи ми, моля те. Температурният превключвател (копче) не превключва температурата, вие го завъртите, той се изплъзва и не завърта реостата. Премахва ли се тази торсионна лента отгоре или е необходимо да я демонтирате отдолу (решетка, работно колело и т.н.)?

  отговор
 • Иван

  Добре дошли!
  Въздушна скара SUPRA AGS-1241. След готвене всичко се изключва, но вентилаторът продължава да работи. Едва след като повдигнете дръжката, където се намира контакторът, вентилаторът спира. Или след издърпване на захранващия кабел от контакта. Така ли е, или трябва да е разбивка?

  отговор
 • Александър

  Здравейте
  Имаме гореща скара гореща hx-1097 тигър нова, след покупка никой не стоя дълго в кутията, когато включите tn, той веднага се загрява, нито дисплеят работи (не се включва), нито вентилатора. С натискането на бутон също няма реакция. Това нещо с дъската ли е?

  отговор
 • победител

  Здравейте. Aerogrill Delongy. Работих перфектно, нямаше въпроси. Днес включих бутона на триножника, индикаторът на дисплея свети и натискам бутона за стартиране на дисплея, нула, дисплеят не започва. Каква може да е причината.

  отговор
 • Дмитрий

  здрасти
  Имам по-горещ HX-1097 Tiger NEW
  Как да нулирате до 00-00 показатели за времето и всичко останало?

  отговор
 • Анна

  Здравейте have Имам Noter, 1097. По време на готвене капакът се изплъзна от ръцете ми и се затръшна. Включих нагревателя, той работеше, но се завърта със скърцане. Разглобих го, погледнах, нямаше нищо визуално. Не ми казвай каква е причината?

  отговор
 • жури

  Добре дошли!
  Гореща скара Hotter HX-1087 Тигър.
  Когато се включих, започнах да показвам ":" вместо "00:00" и не реагира на нищо.
  Предполагам, че проблемът е с контролния блок.
  Не сте се запознали с това?

  отговор
 • Людмила

  Добре дошли! Не ми казвайте линка към видеото как да сглобяваме въздушната скара Astor KHC 1161. Проблемът е, че разглобихме въздушната решетка, за да сменим халидната лампа, и не си спомнихме къде да поставим термостата. Ако ми кажете, ще ви бъда много благодарен.

  отговор
 • Майкъл

  Добър ден Разполагам с гореща скара гореща HX-1057. Когато го включите, той бръмчи и не работи, части от числата на дисплея все още не се виждат. Има ли смисъл да го поправите и колко ще струва. Благодаря за отговора.

  отговор
 • Елена

  Горещата гореща скара не загрява електронната HX-2098. Вчера забравих да изключа бутона за захранване от мрежата с 0. Вероятно през нощта покривните филцчета изключиха светлината, покривните филцчета имаха спад на напрежението! Предпазител или десет? Или нещо друго? Благодаря предварително!

  отговор
 • Александър

  Добре дошли! Моля, кажете ми какъв детайл е отбелязан на снимката. В контролния блок той се стопи, като леко повреди MKP капацитета от 2,0 mkF

  отговор

Добавете коментар