Как да организираме заземяването на електрически уреди в частна къща?

Както се вижда от фигурата, проводникът, заземен на ТП, е свързан с електромера и след това се подава към разпределителното табло в къщата. TS Този проводник не е PEN и не може да бъде разделен на PE и N. Къщата има заземяване, както в този случай, и правилно организира връзката и заземяването на устройства?

Схема за захранване на къщата

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Защитният проводник за заземяване, ако това е заземяващата система TN-C-S, трябва да бъде отделен от електромера и към всички превключващи и защитни устройства.
    И трябва да се има предвид, че използването на заземяване в системата TN-C-S е възможно само ако линията е в нормално техническо състояние и е направен необходимия брой повторени PEN заземявания по линията, включително в точката на разделяне. В противен случай работата на такова заземяване носи опасност. При липса на заземяване в частни къщи, индивидуална верига за заземяване е монтирана индивидуално и свързана към заземяването на електрическото окабеляване, докато комбинираният PEN проводник на захранващата линия се използва само като неутрален проводник, тоест не е свързан към заземяващия контур - това е системата за заземяване на TT.

    отговор

Добавете коментар