Как да предпазите детето си от електрически ефективни начини

Въпреки факта, че електроенергията носи много ползи за хората, тя представлява заплаха за потребителя. Особено електричеството представлява заплаха за малките жители на къщата. Един възрастен има определени познания, както и някакъв вид житейски опит, следователно знае определени правила за безопасност. За разлика от възрастните, децата нямат това, те учат света около тях, те са активни и искат да оценят всичко около себе си със сетивата си. Затова родителите са длъжни да оборудват жилищата си така, че да е безопасно за всички в къщата. Те също трябва да научат детето как да използва правилно електрическите уреди. За да се гарантира такава безопасност, е необходим индивидуален подход, тъй като всички деца са различни и тяхната възраст също трябва да се вземе предвид. Например децата под пет години винаги са под специално внимание на родителите си вкъщи и на улицата. За да ги защитите, просто трябва да поддържате електрическото окабеляване в апартамента в добро състояние, да блокирате достъпа до работещи електрически уреди и контакти. В тази статия ще опишем подробно как да защитим децата от токов удар в апартамент и къща.

Защита на вашето бебе от търговски обекти

Най-голямата опасност за децата представлява домакински изход. Днес най-често те са поставени много ниско, така че децата могат лесно да поставят каквото и да е в дупките, независимо дали това е писалка, фиби или пръст. Затова основната задача на родителите е да предпазят детето от токов удар. Едно от най-лесните решения е просто да се ограничи достъпа с помощта на различни функции за сигурност, които днес имат доста голям асортимент. Например, има следните видове защита от токов удар:

  1. Крайна капачка с ключ за защита. Това е един от най-често срещаните видове защита. Може да се купи в повечето магазини за хардуер. Щепселите могат да бъдат или от чуждестранни, или от местни производители и да се различават по цена и дизайн, но същността на работата остава същата. Правят го от гума или пластмаса. За да се предпазят децата от токов удар, е необходимо да поставите тапа в отворите, предназначени за щепсела. Когато щепселът е в отворите, достъпът до части от фитингите, които се захранват, е ограничен. Тази защита може да се премахне само с помощта на ключа, който се доставя с щепсела. Производителите на тапи ги произвеждат в различни цветове, което ви позволява да изберете точно този, който подхожда на цвета на фитингите и няма да привлечете твърде много внимание на детето.Капачка с ключ
  2. Практични са гнездата с въртящ се механизъм. Вътре в това устройство е разположен пружинен механизъм. Когато нищо не се вмъква в контакта, то е в заключено състояние.За да отключите, поставете щепсела в отворите на устройството и завъртете така, че дупките на защитния механизъм да съвпадат с вътрешните отвори и щепселът трябва напълно да влезе вътре. Ако щепселът се извади от контакта, пружинният механизъм незабавно ще се върне в предишното си положение и ще блокира достъпа до напрежение.Въртящ се механизъм
  3. Последната защита са така наречените завеси. Днес на пазара има голям асортимент от аксесоари с предпазни капаци. Този тип изход не ви позволява да отворите един от дупките. За да повдигнете завесите, трябва едновременно да натиснете и на двата слота и едва тогава завесата ще се отвори. Използвайки такъв механизъм, родителите могат да бъдат спокойни за децата си, тъй като те не са застрашени от токов удар.Цокли с завеси

Най-ефективните, според нас, мъничета са разгледани във видеото:

Можете също така да направите щепсели на търговски обекти от деца със собствените си ръце. Една проста инструкция за производството на тези продукти е разгледана във видеото:

Електрически проводници и деца

Дете може да бъде шокирано от уреди, които са свързани към електрическата мрежа. Например това може да бъде настолна лампа, подова лампа, електрическо отоплително устройство и други електрически уреди. Можете просто да ограничите достъпа до електрическо оборудване за деца, но това не е единствената мярка, която може да защити бебетата.

Детска гриза жица

На първо място е необходимо да се научат децата на основни правила за безопасност. Най-добре е да възпитате детето по игрив начин, за това можете да използвате специални образователни детски карикатури и след като ги гледате да обсъждат.

Преподавателските карикатури изглеждат така:

Специално влияние върху действията на бебетата оказва съвместният урок по безопасност от токов удар, който обикновено се провежда в детски заведения. Важно е децата да участват в такива колективни събития, които им позволяват да споделят впечатленията си с други деца, защото това ще допринесе за формирането на стабилно съзнание за правилно поведение в различни житейски ситуации.

Когато децата станат по-големи от пет години, родителите им се опитват да им дадат повече свобода и следователно те са по-малко контролирани. Децата могат да играят игри на открито с връстници на улицата или да карат колела без надзор. До този момент е много важно детето да има ясно оформени знания, които ще ги предпазят от токов удар.

обучение

Той трябва ясно да разбере такива факти: електричеството се предава по кабели и представлява сериозна опасност за човешкия живот. В никакъв случай не трябва да играете под електрически опори, да се качвате по тях или да хвърляте предмети върху проводници. Важно е също така да се има предвид, че не всички игри могат да се играят в близост до електропроводи. Например, можете да играете с хвърчило само далеч от основните електропроводи. В крайна сметка въздушните потоци могат да влачат змия върху проводниците, а това може да доведе и до токов удар.

Разпределителните шкафове, както и трансформаторните подстанции, които обикновено се монтират в дворовете на многоетажни сгради, също представляват голяма опасност за децата. Децата трябва да разберат, че е строго забранено да влизат в заграждението към електрическото оборудване. Такава информация може да предпази бебето от токов удар.

Още по времето, когато бебето бъде позволено самостоятелно да бъде на улицата без надзор на възрастни, той трябва да е развил инстинкт:

  • в никакъв случай не се приближавайте до оградата, която загражда електрическото оборудване;
  • Пазете от висящи или разхлабени кабели
  • ако се забележат нарушения, незабавно информирайте възрастните за това;
  • Категорично е забранено да се играе в близост до електрически стълбове.

Колкото по-големи са децата, толкова повече опасности и опасност могат да дойдат не само от изхода в къщата.В края на краищата, например, отивайки на училище, той може да се спъне в скъсани проводници, което може да доведе до много тъжни последствия.

Ако детето е оставено само в апартамента, то не трябва:

  1. Премахнете защитата от домакинските уреди, сменете крушките или предпазителите и участвайте в други ремонти.
  2. Докосвайте мокрите уреди с работещи ръце и освен това ги измийте или избършете с мокра парцал.
  3. Изключете или включете електрическите уреди сами.

Много е важно родителите да направят всичко възможно, за да предпазят бебето от токов удар. Надяваме се, че нашите съвети са ви помогнали да осигурите адекватна защита на децата от магазини и електрически уреди у дома.

Ще бъде полезно да прочетете:

(2 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар