Какъв е най-добрият начин за свързване на електрическа фурна към електрически контакт?

NNN пита:
Добър ден Моля, кажете ми как да бъда в тази ситуация. От строителя в апартамента, медната тел 2,5 мм двужилна (с изключение на един изход със заземяване). В кухнята, от изхода, който вече е инсталиран от разработчика (без заземяване), майсторът ме заведе на 2 двужилни проводника с напречно сечение 1,5 мм всеки без заземяване (1 за качулката, 2 * за по-лекия контакт). От 2 * изхода се полага същия проводник и се свързва пералнята.Сега възниква въпросът за инсталиране на електрическа фурна, а връзката й се планира в контакта 2 *.
Въпросът е:
1) Безопасно ли е да използвате този контакт за свързване на електрическа фурна?
2) възможно ли е допълнително да свържете плота към нея (само за електрическо запалване)?
3) с каква мощност може да се монтира фурната?

схема на окабеляване


Отговорът на въпроса:

Добре дошли!

 1. Както фурната, така и пералнята (както разбирам, ще ги свържете към един и същ контакт) включват свързване към заземяване. Тоест без заземяване използването им по дефиниция не е безопасно.
 2. Газов котлон? Ако да, електрическото запалване е незначителен товар, така че е възможно).
 3. Максималният ток за повечето контакти е 16А, така че максималната мощност на свързаното устройство трябва да бъде: 220 * 16 = 3520 вата или 3,5 кВт. Има специални контакти за свързване на електрически печки и фурни. Може би сте ги виждали - с плоски дебели щифтове. Но въпроси с вашите кабели (по-долу).

Окабеляването ви само по себе си е ненадеждно и не е напълно безопасно. Защо има само един заземен контакт? Всичко до един изход, ако се съди по написаното от вас, е разведено с жица или кабел с напречно сечение на живели в 2,5 квадратни метра. мм. Тогава защо майсторът положи кабелите от съществуващия контакт не със същия кабел, а на 1,5 квадратни метра. мм?

По-добре е (така че ще бъде правилно) да поставите заземителен проводник към изходите в кухнята и да ги захранвате от отделна машина и да защитите RCD, все още има два опасни фактора - влажност и високи температури.

Зареждането ...

2 коментара

 • NNN

  по отношение на това защо телта е 1,5 мм - капитанът „тихо“ току що купи жицата, която намери в най-близкия магазин и без да ме пита, купи и монтира. Тоест, вече се сблъсках с факта, просто защото същата тел водеше надолу по тавана към зоните за инсталиране на вградени лампи. Последва работата по полагането на престилката с плочки, така че не оставаше време за спорове и промени.

  Как мога да положа заземяващия проводник към този контакт сега? Издърпайте го през цялата кухня до заземен електрически контакт? Как да захранваш от отделна машина, ако всичко е фино, а таванът на опъване .... ? този, който положи директно електрическия проводник, каза, че фурната може да се свърже без страх, друг майстор (по-късно) каза, че жицата трябва да бъде поне 2,5 мм. Затова съм в загуба, сякаш цялата къща няма да изгори. Газова фурна също не е опция, тъй като има само едно наслояване от щранга, не можете да поставяте тройници

  отговор
  • Admin

   И къде светлините към линията с изходи? Говорихме за тях, нали? Или вие сте, че кабелът остана от осветлението и затова го използвате? .. Вторият електротехник е прав, 1.5 кв. мм. за 3 кВт на фурната, ами, точно от дясно обратно към гърба ...

   Що се отнася до свързването към контакта на фурната - това е нормално, но погледнете щепсела - има 3 контакта върху него? Така че изходът трябва да бъде заземен и прочетете инструкциите, той обикновено говори как трябва да бъде свързан.

   Как да положите - купете кабелен канал, надолу към основната дъска, спуснете кабела и легнете по протежение на дъската до изхода със заземяване. Има специални первази с вграден кабелен канал ... Въпреки че защитният проводник не може да бъде свързан с кабел, във вашата реалност това е най-добрият вариант, по-добър от нищо. Някои дори не разполагат с това, но с най-близкия ремонт, разпространете земята по човешки начин (директно към всеки изход без примки).

   Как да захранвате от отделна машина - една от опциите е да намерите кутията за превключване и да инсталирате щит близо до нея, тогава ще има минимум промени. Ако няма разпределителна кутия и е невъзможно да поставите нов кабел към щита, който е на разположение за вас, тогава можете временно да го оставите такъв, какъвто е, или да намерите къде е поставен кабелът в стаята и да инсталирате щита на това място.

   Преди това как бяхте? Газова или електрическа печка?

   отговор

Добавете коментар