Как да компенсираме кратък прекъсване на захранването?

Добре дошли! Имам такъв проблем. В селската къща има големи спадове на напрежението. Понякога пада до 100 волта и по-ниско. Това са проблеми по линията и все още не е възможно да се решат. Вкарах 3 фази в къщата, сложих трифазен метър. След брояча настроих автоматичния фазов превключвател на 40 ампера. Задачата му е автоматично да избере фазата с най-добрите параметри и да премине към нея. След автоматичния превключвател инсталирах 10 кВт стабилизатор RUCELF SRW II - 12000 - L. Проблемът е, че при превключване на фазите работната фаза първо се изключва и след това връзката е по-оптимална. В същото време за 2 милисекунди (времето за превключване от фаза във фаза) захранването към стабилизатора се губи и той се изключва, след което веднага се включва, но започва да се рестартира. Времето за натоварване е приблизително 5 секунди и по това време в къщата няма електричество.

Въпрос: Как мога да компенсирам краткосрочния (2 милисекунд) прекъсване на захранването на стабилизатора, ще помогне ли кондензатор с параметри 300 волта и 1500 микрофарада, ако го свържа паралелно към мрежата пред стабилизатора и какви други начини има за решаване на този проблем?

Благодаря ви!

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Добре дошли! Не, кондензаторът няма да помогне в промяната, но защо стабилизаторът се рестартира? Това е добър въпрос! Какво мислите за опцията за увеличаване на капацитета на входния филтър на захранването на логическата верига на стабилизатора? 2 ms, по принцип, могат да бъдат удължени без захранване на веригата. Можете да се свържете с капитана по електроника - може би той ще замени електролита след моста с по-капацитет.

    отговор

Добавете коментар