Как да се справим с ниското напрежение в страната?

Владимир пита:
Моята къща се намира в кооперация за лятна къща, мрежата на тази кооперация е износена и произвежда слабо изходно напрежение. Има стабилизатор на напрежението, но това не е достатъчно, защото напрежението пада до 100 или по-ниско. Кажете ми, има ли начин за локално решаване на проблема с ниското напрежение в района?
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Всъщност повечето мрежови стабилизатори не са проектирани за това напрежение, обикновено долният праг е 140-160 волта. Във вашия случай периодично спада до подобни показатели или често? Като опция поставете LATR (лабораторен автотрансформатор) на жизненоважни устройства и го конфигурирайте така, че при съвсем минималното напрежение в мрежата да има поне 150-160 волта, за да може стабилизаторът да работи. Плюс това можете периодично да коригирате.

Можете да поставите повишаващ трансформатор или автотрансформатор на цялата къща, но тогава какво да направите, когато напрежението в мрежата се повиши до нормални 200-220 волта? Тоест, за по-конкретен отговор, трябва да разбера как конкретно пада напрежението ви - винаги понижено и спада до 100, или е 220 и скача? Можете, разбира се, да направите схема, която ще следи напрежението и просто да свържете и изключите трансформатора, когато се нуждаете от стабилизатора, за да го стабилизирате по-късно, но можете ли да се справите?

Зареждането ...

Добавете коментар