Кабелни чорапи за изтегляне на кабели

Какво да направите, когато трябва да вдигнете кабела в канализационния канал? Трябва да се използва специален инструмент. Кабелен чорап е устройство, което е направено специално за затягане на проводник в канализационни тръби. Това устройство от една страна се състои от ухо, към което е прикрепено дърпащо жило, а от друга - кабели, които са усукани в тръба (proboscis). Този багажник е монтиран в края на жицата и фиксиран. След това ще разгледаме устройството, предназначението и размерите на кабелните чорапи.

Основните видове чорапи

Има различни видове такъв инструмент. Кой кабел ще се използва, зависи от условията на инсталиране и окабеляване.

Основните видове чорапи

Предлагат се следните типове устройства:

  • Стандартен или класически единичен контур, Използва се, когато дърпате кабела, за да го захванете от предната страна. Тяхната висока якост се дължи на двойното усукване на кабела (стомана).
  • Стандартно с една двойка бримки. Целта им е същата като при класическите устройства, те се използват в обикновения разтегателен работен процес. Този кабелен чорап е еластичен, което го прави лесен за инсталиране.
  • Миначи с един контур. Такива устройства се използват, когато е необходимо да опънете жицата във всяка достъпна зона, докато дърпате електрическия проводник.
  • Цикличен (разглобяем) с двойка бримки, Те се използват, ако е невъзможно да се фиксира устройството в края (например по време на остри завои).
  • троен, Използва се за разтягане на три връзки наведнъж. Конструкцията на механизма е следната: три удължени проводници са свързани с един контур.
  • страничен, Използва се за временно поемане на електрическия проводник отстрани (от предната страна).
  • Транзитни или преносими устройства, С тяхна помощ се свързват отделни проводници.
  • Леки чорапи за чорапи, Използва се, когато размерът на проводника е незначителен. Това може да бъде телевизионни проводници, вътрешно вътрешно окабеляване или оптични кабели.

Инструкция за употреба

Дизайнът на устройството е прост, но, въпреки това, той има своя особеност и трик: проводникът лесно влиза в кабелния чорап, но е много трудно да се върне обратно. По-долу е представена диаграма на действащите сили, които възникват по време на брега:

Издърпване на тел

Голямата стрелка вдясно показва силата на дърпане, която е резултат от дърпането. Проводниците, които са навити около кабела, са опънати. Малките вертикални стрелки показват силата на натиск, която проводниците създават, когато се изправят. Това компресиране се извършва около цялата обиколка на устройството.

Когато тяговите натоварвания са много големи, такава сила в повечето случаи деформира външната обвивка на електрическия проводник, без да го повреди. Следователно такъв чорап е просто невъзможно да се откъсне. В крайна сметка, колкото повече усилия се прилагат, толкова повече механизмът се сключва.Когато силата на сцепление е превишена, като правило, не самото устройство се чупи, а ухото или жицата му. Устройството остава непокътнато на място.

Инструмент за изтегляне на тел

Фиксиращата замазка, която е разположена на опашката на устройството, също има втора стойност. Това е при условие, че замазката е направена правилно. Прибраният товар практически не се прилага към него. Но ако е необходимо да издърпате кабелната линия назад, този разклонител играе значителна роля. Инструментът е способен не само да се раздробява при издърпване на кабела, но и независимо да се разтваря (разширява) при изваждането му. Ако механизмът няма скоба или не е затегнат да го фиксира, тогава с движение за връщане лесно се плъзга от жицата.

Провеждане на кабели под земята изисква специални умения и инструменти. Следователно такъв инструмент като кабелен чорап е много необходим и важен в процеса. С негова помощ е възможно не само бързо да се разтегне линия с високо напрежение по цялата дължина на маршрута, но и да се използва като захващащ механизъм. Но това не е единственият механизъм, който е необходим за полагане на електрически главен, но той се счита за един от основните в тази работа.

Накрая препоръчваме да гледате полезно видео по темата:

Вече знаете какво е кабел, как да използвате това устройство и каква е целта му. Надяваме се, че предоставената информация е била полезна и интересна за вас!

Със сигурност не знаете:

Зареждането ...

Добавете коментар