Интересни идеи за маскиране на търговски обекти в апартамента

Много често има нужда да скриете гнездата на стената. Най-често това е необходимо, за да се предпази детето от токов удар, по-рядко - за подобряване на интериора на апартамента, ако електрическата точка изобщо не се използва. Днес има много интересни идеи за прикриване на електрически продукти. В тази статия ще ви разкажем как да скриете контакти в кухнята, в спалнята, в детската стая и в банята.

Кухнята

Затворете изходните точки в кухнята е необходимо поради няколко причини:

  • за да не се намесват;
  • така че да не получават вода (важи за търговски обекти, разположени в близост до мивката на кухненската престилка);

И в двата случая най-правилното и модерно решение е да инсталирате прибиращ се изход в плота. С този дизайн можете не само да скриете източници на енергия, които не се използват в определен момент, но и да запазите красивия интериор в кухнята. Снимката по-долу показва примери за камуфлаж:

Прибиращ се тройник

Съвременен плот

Освен това, ако точките за свързване са инсталирани в близост до мивката, можете да ги затворите от вода, като използвате специален калъф със защитен капак. В този случай водата няма да попадне в съединителите, освен ако в тях не е поставен щепсел.

Водоустойчив корпус

Можете също да скриете гнезда в кухнята, например, в чекмедже или вътре в шкаф. Втората опция е идеална за скриване на точката на свързване на фурната или плота. че свържете качулката и скрийте проводниците от него, просто поставете изхода вътре в шкафа, както е на снимката:

Връзка с качулка

Разширение за чекмедже

Спестете място в кухнята

Двоен изход в кухнята

Баня

Вторият най-важен въпрос е възможността за правилно затваряне на изхода от водата в банята. Тук единственото решение е да инсталирате специален тип корпус с капак, както е на снимката по-долу:

Водозащитни компоненти

Също толкова важно е да се вземат предвид изискванията за инсталиране на електрически продукти в банята - корпусът трябва да е на най-малко 60 см от водата. изисквания за окабеляване в банята изброихме в отделна статия.

спалня

В спалнята има нужда да скриете контактите, ако нарушават интериора на стаята - те са разположени в центъра на празна стена или не се вписват в общия стил. Има много интересни идеи. Най-доброто решение е да украсите стената в близост до облицовката:

Оригинален чертеж на стената

Електротехник в интериора

Оригинално маскиране на окабеляване

Просто решение

Ако продуктът е инсталиран в дъската, той може да бъде скрит зад специална декоративна врата:

Первазна врата

Декоративна врата

Популярен проблем е желанието да се скрият проводниците от телевизора, който виси на стената. Най-доброто решение е да поставите конекторите зад телевизора, в този случай ще се окаже да скриете контакта и самите проводници.

Точка за свързване на телевизия

Много по-важно е да се грижите за живота на малко дете, което може да има интерес към опасни съединители. За да затворите гнездата от деца, най-добре е да използвате специални щепсели, които могат да бъдат закупени чрез интернет или в специализиран магазин за електричество.Примери за използването на такива тапи са показани на снимката:

Защитни капачки за деца

Пач капачки

Ако трябва да скриете гнездото с щепсела, тогава нещата са по-сложни, използването на щепсели вече не е необходимо. Най-лесният вариант е да пренаредите стаята и да скриете свързаните проводници зад мебелите (шкаф или шкаф). Изключване на тази опция? Тогава същите техники на проектиране ще помогнат за прикриване на контакта с щепсел (например от климатик):

Подложка за слонове

В детската стая трябва да вземете по-сериозно въпроса за поставянето на електрическите устройства. Дори по време на ремонта трябва да обмислите местата за инсталиране на всички електрически точки, така че малко дете да не може да стигне до опасно електричество.

улица

Е, последното, за което бих искал да говоря, е как да затворя търговските обекти на улицата от дъжд. Ако абсолютно трябва да оставите няколко електрически точки за употреба на открито, трябва да се грижите добре за тях. Специална кутия ще ви помогне да се скриете от неблагоприятните метеорологични условия и разбира се, трябва да е самият случай степен на защита IP 67.

Уличен бокс

Ток в двора

Силно препоръчваме да не използвате импровизирани средства, като пластмасова бутилка, за да предпазите електрическия контакт от дъжд. В този случай рискувате да получите токов удар при използване на продукта, тъй като капки могат да попаднат и през дупката. В краен случай, домашното защитно оборудване може да се използва само когато изходът допълнително има водоустойчив корпус и е под навес.

Електриците предпазват от дъжд

Накрая препоръчваме да гледате полезно видео по темата:

Сега знаете как да скриете контакти в кухнята, спалнята и банята. Надяваме се, че нашите идеи бяха интересни за вас и помогнаха за решаването на проблема!

Със сигурност не знаете:

(1 гласа)
Зареждане...

Добави коментар