Инструкции за подмяна на нагревателя в пералнята

Ако забележите, че пералнята не загрява вода, тогава една от вероятните причини за повреда е повредата на нагревателния елемент. За да не плащате за работата на капитана и да спестите пари, препоръчваме сами да замените тази резервна част, защото Доста просто е да направите това със стандартен набор от инструменти на ръка - гаечни ключове и отвертки. В тази статия ще разкажем на читателите на сайта my.electricianexpкак да сменим нагревателя; Ще бъдат предоставени инструкции както за моделите с монтиран отзад нагревател, така и за тези с преден нагревател.

Стъпка 1 - Определете местоположението на нагревателя

Първата стъпка е да определите коя страна е нагревателя в пералнята. За да направите това е съвсем просто - трябва да преместите калъфа от стената, да го завъртите и да разгледате задната стена. Ако капакът е голям, така да се каже с целия размер, тогава най-вероятно нагревателят е разположен от задната страна, под резервоара. В този случай технологията за подмяна на нагревателния елемент ще бъде значително опростена, тъй като за достъп до него просто трябва да развиете задния капак на пералнята.

Ако капакът е малък, тогава той е предназначен само за достъп до пералнята, а самият нагревателен елемент е разположен отпред, също отдолу (както е показано на снимката по-долу). В този случай, за да замените частта, ще трябва да разглобите предния панел за ремонт, което е много по-сложно и по-дълго във времето.

Предно местоположение

Така или иначе, препоръчвам първо да махнете задния капак така или и да видите дали има нагревател под резервоара. Във всеки случай процесът на премахване не отнема много време.

Важно! Като правило такива производители на перални машиникато Candy, Whirpool, Indesit, Ariston, Electrolux, Zanussi и Atlas, нагревателят е отзад. LG, Bosch и Samsung често имат нагревател, разположен от предната страна. За перални машини с вертикално натоварване е възможно да се смени нагревателя през долната част на предния панел или страничната стена, които могат да се свалят без затруднения. Местоположението обаче не винаги отговаря на определените стандарти. Както се казва, моделите на моделите са различни.

Стъпка 2 - Осигурете достъп до крепежни елементи

Когато определите къде се намира нагревателят в пералнята, можете да продължите да разглобявате корпуса. За да направите това, на първо място, трябва да изключите оборудването от електрическата мрежа, за да предотвратите електрически удар при смяна на нагревателния елемент. Ако мястото е отзад, ще трябва допълнително да изключите тръбата за източване и водоснабдяването. Също така, не можете да направите без да източите останалата вода от шайбата. Можете да източите водата чрез специален филтър за източване или ако спуснете дренажния маркуч под нивото на тялото на машината, което може да бъде по-проблемно решение.

След това отстранете задния капак. Ако нагревателят е зад него, всичко е наред, остава да бъде свален и заменен, както ще обсъдим по-долу.Ако трябва да премахнете предния капак, следвайте инструкциите по-долу:

  1. Отстранете капака, който е отгоре.
  2. Извадете тавата за почистване. По правило той се закрепва с самонарезни винтове и допълнително се фиксира с резе, което трябва внимателно да се изключи.
  3. Извадете стоманения обръч от уплътнението на люка. Той се държи от пружина, която просто трябва малко да се опъне. След като извадите обръча, внимателно отстранете самото уплътнение, както и ключалката на вратата, от която е необходимо да изключите проводниците.
  4. След това можете да развиете предния панел, който е фиксиран с винтове и по възможност клипове.
  5. Осигурен е достъп за замяна на нагревателния елемент, можете да продължите към основния процес.

Стъпка 3 - Смяна на нагревателя

И така, всичко, което остава, е независимо да замените нагревателя в пералнята. Това не е трудно, защото нагревателят държи само една гайка. Преди да разхлабите тази гайка (1), изключете захранването, заземяването и проводниците от температурния сензор.

Връзка към нагревателя

За да не объркате нищо след подмяната, препоръчваме първоначално да направите снимка как всичко е свързано.

Снимка на местоположението на проводниците

Най-добре е да използвате гаечен ключ, за да разхлабите гайката, която държи нагревателния елемент. Ако това не е така, рожковът ще направи. Развийте гайката почти до края, след това натиснете щифта (2) навътре, което ще ви позволи да извадите частта от седалката. След това развиваме напълно гайката и, разхлабвайки нагревателя отстрани, изваждаме внимателно.

Демонтаж на нагревателя

Преди да започнете да подменяте нагревателния елемент на пералнята, препоръчваме да го проверите отново. Методиката за проверка е предоставена във видеото по-долу:

Как да проверите работата на нагревателя

Ако нагревателят наистина се повреди, той трябва да бъде заменен с нов. За това как да смените нагревателя TEN на пералня у дома, капитанът разказва във видео урок:

Работилница по подмяна на нагревателен елемент

Монтажът се извършва в обратен ред, но преди това е необходимо да почистите отделението, за да се настани нагревателя от прах и излишни отпадъци. За да предотвратите изтичане, можете допълнително да поставите нов нагревател върху уплътнителя. Но ако демонтирането на стария продукт е извършено внимателно и крикът на седалката не е повреден, няма да има течове. Свързваме проводниците, закрепваме задния капак и проверяваме дали водата се нагрява при включване на измиването.

Това всъщност е цялата технология за подмяна на неуспешен нагревателен елемент. Както можете да видите, можете да замените нагревателните елементи на пералнята със собствените си ръце и това може да се направи доста просто!

Със сигурност не знаете:

Как да проверите работата на нагревателя

Работилница по подмяна на нагревателен елемент

(10 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар