Как да получите електричество от земята и възможно ли е

Много безплатни инженери, като Никола Тесла и тълпите псевдоучени, които чакаха само експозиция, бяха попитани за свободното производство на електроенергия. Резултатът от тяхната работа е редица схеми и методи за генериране на енергия от алтернативни източници. Има малко реални инсталации или експерименти, които могат да бъдат от практическа полза. В тази статия ще разгледаме как можете да получите електричество от земята.

Възможно ли е това?

Преди да разгледаме технологичните схеми и да отговорим на въпроса „как да вземем електричество от почвата?“, Нека да видим колко е реалистично това.

Смята се, че в земята има много енергия и ако направите инсталацията, винаги ще я използвате безплатно. Това не е така, защото за да получите енергия, ви е необходимо определено парче земя и металните щифтове, които инсталирате в него. Но щифтовете ще се окисляват и рано или късно енергийният прием ще приключи. Освен това неговото количество зависи от състава и качеството на самата почва.

За да постигнете добра мощност, се нуждаете от много голямо парче земя, така че в повечето случаи енергията, получена от земята, е достатъчна, за да включите чифт светодиоди или малка крушка.

От това следва, че е възможно да се получи енергия от земята, но е малко вероятно тя да бъде използвана като алтернатива на електрическите мрежи.

Електричество от земята и земята

Този метод е подходящ за жители на частни къщи, ако имат заземяваща верига. Знаете ли, че между заземяващия електрод и неутралния проводник често има потенциална разлика от 10-20 волта? Това означава, че те могат да се използват безплатно. Можете да ги повишите с трансформатор.

Заземяване нулева верига

Енергията, консумирана по този начин от електромера, няма да бъде взета под внимание. Такова напрежение може да се определи или с волтметър, или чрез свързване между тези два проводника крушка с ниско напрежение, като тези, които са инсталирани в размерите или таблата на автомобилите.

Важно! Не бъркайте фазата с нула - опасно е!

Струва си да се отбележи, че отделно устройство, изработено от метални щифтове, задвижвани на дълбочина повече от 1 метър, се използва като превключвател за заземяване. Тръбопроводът в повечето случаи няма да даде добър резултат. Прочетете повече за заземяване в частна къща Можете да разберете от нашата отделна статия.

Потенциал между покрива и земята

Този метод също изисква задвижване на метален щифт в земята, към него е свързана жица. Вторият проводник се свързва с металния покрив. Така че получавате няколко волта. Токът от такава верига ще бъде нищожен и не фактът, че е достатъчно да включите един светодиод.

Галванична клетка

Следващият начин е проста химия. Това е най-реалният и разбираем начин за получаване на електричество от земята у дома. За това са необходими медни и цинкови електроди. В тяхната роля могат да действат плочи, щифтове, нокти.Ако медта е често срещана, цинкът може да причини проблеми, така че е по-лесно да се намери поцинковано желязо.

Галванична клетка

Трябва да закарате електродите си в земята на същото разстояние един от друг. Да речем дълбочина 1 метър и 0,5 метра между електродите. В този случай медта ще бъде катода, а цинкът - анодът. Напрежението на такъв елемент може да бъде от порядъка на 1-1,1 волта. Това означава, че за да получите електричество от земята с напрежение 12 волта, трябва да чукнете 12 от тези електроди и да ги свържете последователно.

Решаващият фактор при такава батерия е площта на електродите и силата на тока зависи точно от нея, както и какво е между тях. За да може батерията да издава ток, земята трябва да е влажна, за това може да се полива, понякога цинков електрод се излива с разтвор на сол или алкал. За да увеличите ефективността на тока, можете да запушите повече електроди и да ги свържете паралелно. Така са подредени всички съвременни батерии и акумулатори.

На диаграмата по-долу виждате още едно интересно изпълнение на такава батерия от медни тръби и поцинковани пръти.

Схема за галванопластика с тръби

С течение на времето обаче електродите се разрушават и батерията постепенно спира да работи.

Метод за производство на електроенергия според Белоусов

Валери Белоусов изучава мълния и защита срещу тях от много години. Той е автор на книги за безплатна енергия и е разработил редица решения за получаване на електричество от земята.

Схемата на Белоусов

На диаграмата можете да видите два символа за заземяване. Тук един от тях е заземяващ превключвател, а вторият, до който буквата "А" е нула на домакинска електрическа мрежа. Следното видео демонстрира работата на такава инсталация и описва резултатите, получени с нейна помощ:

Получената енергия е достатъчна за захранване на 220-волтова LED лампа с ниска мощност. Този метод е удобен за използване в страната, той може лесно да се възпроизведе у дома.

Получаване на безплатно електричество от земята със собствените си ръце е възможно. Но е трудно да се говори за практическото приложение и връзката на мощните потребители. Не започвате хладилника така. Към днешна дата единственият добре проучен източник на електроенергия от земните недра са природните ресурси като въглища, газ, гориво за атомни електроцентрали и др.

Със сигурност не знаете:

(5 гласа)
Зареждането ...

11 коментара

 • жури

  Статията има печатна грешка. По-правилно, медът ще бъде анодът.

  отговор
 • Иван

  Юри, грешиш.Името на електродите „катод“ и „анод“ зависи от вида на процесите, протичащи върху тях: окисляването става на анода, а редукцията - на катода. В галваничните клетки процесът на окисляване се осъществява на повърхността на по-активен метал, в този случай цинк, т.е. цинковият електрод ще бъде анодът (-), а медният електрод ще бъде катодът (+). Това е разликата между галваничния процес и процеса на електролиза, при който анодът е (+) електрод и на повърхността му се получава окисляване, а катодът е (-) електрод.

  отговор
  • Борис

   Потенциалът на анода (+) винаги е по-висок от потенциала на катода (-). За галванични клетки, батерии и т.н., за съжаление, определенията са приети за физикохимичните процеси, които протичат. Поради това възниква объркване при идентифициране на полярността на „сухата“ концепция на електродите. Считам, че е необходимо да се приеме безусловното обозначаване на полюсите, защото това ще улесни нещата. Т.е. Анодът винаги е с положителна полярност, а катодът - отрицателен.

   отговор
 • волтаж

  Приятелю, пишеш, че батерията издава ток. Ами напрежението?

  отговор
  • Борис

   Точно така, никъде няма ток, защото тя протича само в затворена верига. Има само напрежение. Винаги е правилно да казваме това: променливо напрежение, постоянно напрежение, ако искаме да идентифицираме неговия вид и когато говорим за някаква система, тогава думата "ток" е свързана тук.

   отговор
 • Сергей

  Да, има известно напрежение между "нулата" на 3-фазната система и самата земя. Но сега, според стандартите, на входа в частна къща трябва да бъде инсталиран UZO, който дори тези нелепи потребители няма да свържат. В допълнение, неутралната жица преди да влезе в къщата трябва да бъде надеждно заземена. Това, между другото, е условие за работата на RCD, когато фаза навлиза например в корпуса.

  отговор
 • Сергей

  RCD няма да позволи да се свържат дори тези нелепи потребители!

  отговор
 • Сергей

  Капец трябваше да учи физика

  отговор
 • Александър

  Кажете ми, законно ли е или не електротехниците няма да бъдат глобени за това? Не къде мога да намеря отговора нула може да се използва за това?

  отговор
 • Татяна Сергеевна

  Чудя се как човек за първи път дойде на идеята да получи електричество от земята ???

  отговор
 • Paul

  Zero - Earth, по телевизията вече имаше новини за пожари в жилищни сгради, причинени от тези безплатни технологии за електричество.
  Все едно не бихте запалили вилата си сами ...

  отговор

Добавете коментар