Какво е GSM гнездо?

GSM, или както се нарича още SMS гнездо, е устройство, с което можете да управлявате електрическите уреди от разстояние. Това става благодарение на специално приложение на смартфон или поради SMS команди. Такова устройство стана незаменимо в ежедневието. Целта на gsm електрическите аксесоари е да контролира работата на електрическите уреди чрез специална програма и без физическа намеса на човека. След това ще разгледаме устройството, принципа на работа и основните функции на GSM изходите.

Устройството и принципът на работа

Дизайнът на устройството е следният: вътре в устройството има електронна платка, както и интегриран GSM модул. С тяхна помощ се осъществява контрол. На електронната платка има слот за SIM карта и държачи за батерията. На самия корпус има входен щепсел и евро гнездо (изход). Панелът има бутони и индикатори. Броят им зависи от това кой модел се използва.

Как работи GSM гнездото? След като в устройството е поставена SIM карта и тя е свързана към електрическата мрежа, тя може да бъде свързана към всяко устройство, което трябва да бъде контролирано. Ако контролът ще се извърши с помощта на SMS, тогава номерът на картата, който се използва в смарт гнездото, трябва да се въведе предварително в телефонния указател. И да го използвате беше по-удобно и по-бързо, можете да създадете шаблони за съобщения с команди, това ще спести много време.

Умен гнездо се управлява по различен начин. Използването на устройството е възможно и с помощта на специално приложение за смартфони. Ако GSM гнездото поддържа такава функция, тогава на кутията или в ръководството за потребителя трябва да бъде посочена връзка за изтегляне на такова приложение на смартфон. След като програмата е инсталирана, можете да започнете да я конфигурирате. Този принцип на работа е удобен с това, че спестява време за работа.

Също така използването на устройството е възможно с помощта на интернет услугата. Може да се нарече „Smart Socket“. Принципът на работа на този метод е следният: по време на регистрацията потребителят създава собствен офис, чрез който може да контролира електрически уреди. Целта на такъв онлайн офис е, че той контролира всички търговски обекти в стаята от всяко място, където има интернет връзка.

Разновидности на моделите

GSM гнездото е представено от различни видове. Например, има стандартен GSM модул с един конектор. И има предпазител от пренапрежение, чиято цел е да свържете няколко устройства наведнъж.

Протекторът от пренапрежение е представен от стандартен удължителен кабел, който има няколко изхода. Принципът на работа на оборудването е следният: първо трябва да свържете SIM карта, като предварително сте деактивирали функцията на постоянна заявка за ПИН код. След като картата е инсталирана, трябва да я проверите. За целта трябва да й се обадите или да изпратите SMS.Такава умна система работи при температури до -20 градуса.

Интелигентен предпазител от пренапрежение

Гнездо с един конектор. В допълнение към такова устройство се продават сензори за отваряне на врати или индикатори за течове на газ, сензори за пожарна безопасност. В комплекта такъв GSM модул формира надеждна система за сигурност. Например, тя може да бъде конфигурирана така, че след определено време стаите да включат светлината. Това ще създаде впечатлението, че някой присъства в къщата.

Дистанционно

Област на приложение

Използването на такова оборудване е възможно в много области:

 • контрол на домашните уреди;
 • рестартиране на рутери или сървъри в офиса (възможно е също така да ги конфигурирате да работят по определен график);
 • създаване на поливане на цветни лехи, зеленчукова градина или градина в лятна вила;
 • регулиране и контрол на климата в закрити помещения;
 • благодарение на използването на допълнителни сензори като предпазител.

Основни функции

Освен че може да управлява дистанционно оборудване, GSM гнездото може да изпълнява и полезни функции:

 1. Благодарение на температурния сензор, интелигентното гнездо е в състояние да контролира температурата на въздуха в помещението. Наличието на такава функция ви позволява да подготвите селска къща след дълго отсъствие и да настроите температурата до удобно състояние.
 2. GSM гнездото може да чува звуково, че температурата е достигнала зададената стойност. Той може също да показва дали температурата рязко се е повишила или спаднала. Благодарение на тази функция е възможно бързо да се обадите на спешната служба, ако възникнат непредвидими ситуации, като по този начин се избегнат лошите последици.
 3. Работата на електрическите уреди може да се извърши според определен режим, който може да бъде зададен за тях. Например, включете чайника 5 минути преди да се приберете.
 4. Наличието на климатичен контрол. Благодарение на тази функция температурата се регулира автоматично в зависимост от метеорологичните условия.

Условия за ползване

Умният гнездо работи правилно, когато използвате GSM SIM карта. Необходимо е устройството да се използва в помещение с ниска влажност, както и при липса на метални предмети в близост до оборудването, тъй като това ще направи приемането на сигнала много по-лошо. Ако в електрическите уреди мощността е повече от 1500 W, тогава когато те са свързани към електрическата мрежа, е необходимо направете заземяване в къщата, Основното напрежение трябва да бъде 220 V.

Умна къща

GSM гнездото не е инсталирано на следните места:

 • Където се намира медицинското оборудване (например болници или болници);
 • където не можете да използвате мобилни телефони;
 • с опасни взривни вещества.

Характеристика на устройството е, че той изпълнява команди, които са насочени от само няколко мобилни номера, които се съхраняват в неговата памет. Благодарение на това неоторизиран достъп е блокиран.

Недостатъкът на устройството е възможната липса на мрежов сигнал. В този случай функционалността на устройството е ограничена. Ето защо, преди да инсталирате устройството, трябва да се уверите, че сигналът е стабилен.

В крайна сметка препоръчваме да гледате видео, което ясно показва как работи този тип изход и кои модели са най-оптималните днес:

Сега знаете какво е GSM гнездото, какъв е неговият принцип и обхват. Надяваме се, че предоставената информация ви е била полезна и ви помогна да решите дали да закупите тази опция за изпълнение на електрически аксесоари!

Също така препоръчваме да прочетете:

(1 гласа)
Зареждане...

Добави коментар