Какво е необходимо за сглобяване на 380V 15kW разпределително табло?

Добър ден Необходимо е да се сглоби 3ph щит от 15 kW за частна къща (която все още не е налична), получени са технически спецификации. Но остават много въпроси, защото Не събираме щита всеки ден. По телефона служител на енергоразпределителна компания със светлинна скорост продиктува какво трябва да бъде в щита. На вход 3p 32a. Веднага въпросът: при 4,5 или 6kA от максималната способност за счупване? 4.5 достатъчно ли е за апартамент, но за къща? Следва броячът, но с него е повече или по-малко ясно: 3ph до 60A. Освен това, RCD 3F 32A (както каза служителят), мисля, че RCD трябва да се направи стъпка по-напред, т.е. на 4p 40A? А 30 mA ще е достатъчно или 100 mA? Изобщо не искам да инсталирам Китай, предпочитам икономичната серия ABB Basic M. Искам да сложа няколко гнезда на DIN шина. И това е всичко Останалата част от окабеляването ще бъде в къщата. Ще съм благодарен за пояснението!

(1 гласа)
Зареждането ...

3 коментара

 • Admin

  Добре дошли! Отговори на вашите въпроси:
  1. Разрушаване на капацитета. И как една къща в този смисъл се различава от апартамент? Вярвам, че няма голяма разлика.
  2. Да, RCD са една стъпка повече. 100 mA е малко за дома, но не всичко е толкова просто. RCD за 100-300 mA са инсталирани на входа за целите на противопожарната защита, след това всяка отделна линия е защитена от по-чувствително устройство, което повишава надеждността на защитата. По принцип RCD са избрани по дължината на линията и естествени течове. Следователно не е факт, че на входа на голяма къща 30-матово RCD няма да задейства фалшиво.
  3. Да, поне един изход на входа на прекъсвачите ще бъде идеален за ремонт и строителство

  отговор
 • nonamber

  Има такова нещо като „RCD зона на отговорност“
  Във връзка с „една стъпка по-малко“ - това се отнася за това, което е инсталирано след RCD. Явно комбинирахте огъня и групата RCD. Не е ясно къде ще бъде инсталирана PU, може да има опции за избор на RCD класацията.

  отговор
 • Елена

  Благодаря за разяснението. И още един въпрос: необходимо ли е да поставите отделна машина пред гнездата на релса за дим? Ако е необходимо, достатъчно ли е 1p 16a?

  отговор

Добавете коментар