Какво да направите, ако заземяването е шокиращо?

Здравейте Замени къщата изцяло цялото окабеляване, старата двустайна Хрушчов. На входа, difavtomat, разпределя фазата в три RCD на първите две машини, на вторите две машини, на третата машина. На самия дифавтомат още три машини. За всеки RCD входът N е изходът от N на входната диференциална машина, всеки RCD към изход N има своя собствена шина. Централната заземяваща шина е свързала земята с всички изходи. Проблемът е следният, когато включа всеки електрически уред със заземяване във всеки изход, тогава напрежението се появява в целия апартамент в заземяващия проводник, докато земята се бие по ток. Не съм го измервал, но напрежението между земята и нула според усещането и яркостта на индикаторната отвертка е около 60 V, няма да кажа със сигурност. Забелязах, че когато включите един и същ лаптоп, ако поставите USB флаш устройство в метален корпус, това е шокиращо от USB флаш устройството, то може да бъде „скубено“ във всеки контакт. Бих искал да попитам дали може да се заключи, че няма земя като такава? Електриците от управляващата компания твърдят, че земята е и веригата е в ред. Благодаря предварително за отговора.

Зареждането ...

3 коментара

 • Admin

  Добре дошли! Не трябва да има напрежение между нулата и земята, още повече с такава стойност, че тя осезаемо да прищипва. Със заземяващата система TN-C-S неутралните и защитните проводници се комбинират по цялата дължина на PEN проводника, в къщата този проводник е разделен на неутрален и защитен - тоест всъщност тези проводници са електрически свързани помежду си. Във вашия случай, ако има такъв потенциал, най-вероятно няма заземяване като такова. Вероятно някъде е ненадежден контакт на нула и земята частично изпълнява своята функция. Работата на такова заземяване е опасна и е възможно потенциалът на заземителния проводник да се увеличи, което ще доведе до токов удар по време на работа на заземени електрически уреди. Освен ако електротехниците не приведат мрежата в нормално техническо състояние, експлоатацията на заземяването на електрическото окабеляване е опасно за живота.

  отговор
 • Alevtin

  Откъде идва заземяването в Хрушчов? Ако "земята" се завинтва към щита при кацането, т.е. до N, тогава проблемът може да бъде следният ... В резултат на окисляване, изгаряне. разхлабване на гайките на винта, в "гайката", в шкафа, в щранг, съпротивлението се увеличава с N. Следователно фазата тече надолу по земята, включително и през човек.Безопасен вариант: да се заземи с отделен проводник към земния контур на сградата.

  отговор
 • Алекс

  Жицата е заземена до частна къща за половин метър, по време на ремонта на изхода, тя шокира с ток !!!, от "земята" !!! (при изключена машина). Няма пропуски, неправилната връзка е изключена. Общата консумация на енергия е около 12 kW. Нуждаете се от съвет !!!

  отговор

Добавете коментар