Какво да направите, ако мрежата е 100 волта?

Състоянието на мрежите у нас оставя много да се желае. Област Ступински в Московската област е известна със своето напрежение 120-140 волта, Дагестан 90-120 волта, Екатеринбург 120-160 волта, област Ярославъл - 120-140 волта - това е само малък списък от територии, в които стабилизаторите на напрежението са се превърнали в нещо необходимо в къщата, защото , без него нито помпата, нито телевизорът, нито освен това пералнята няма да работят. И така, как да живеем, ако в къщата има 100-120 волта и няма перспективи за подобрение? Инсталирането на стабилизатор на напрежение става единственият изход, но изборът на правилния също не е лесна задача. За правилния избор е необходимо да се запознаете с няколко марки, да изслушате техните предложения и да определите за себе си подходящия модел. Ще поговорим за това допълнително.

Днес, като начало на нашето познанство, искаме да ви разкажем за една новост на пазара, която се появи през 2017 г. - регулатор на напрежение SUNTEK. Какво е забележителното при тези стабилизатори? Първо, малко за самата компания. Приятно е да се информира, че за сравнително кратък период на съществуване компанията има много ласкателни отзиви от своите клиенти. Прегледите в Интернет показват честна и внимателна работа на служителите на SUNTEK към своите клиенти, а голям брой компании, продаващи марката SUNTEK, показват уважението им към своите партньори. Това е важно. Второ, забележителността на тези стабилизатори е, че те работят от 90 волта, а със 100 волта те вече изравняват напреженията до нивото, разрешено от GOST 29322-2014 (IEC 60038: 2009) Стандартни напрежения (диапазон 207-253 волта). Подобно предложение със сигурност ще бъде интересно за собствениците на селски къщи, летни жители, градинари любители. Как регулаторите на напрежението SUNTEK могат да постигнат такива резултати?

SUNTEK

Факт е, че те са направени на принципа на автотрансформаторите - тоест използват входното напрежение и вече добавят необходимите волта към него (поради усилващата бобина). Да предположим, че имате входно напрежение от 130 волта, което означава, че стабилизаторът ще добави необходимите 90 волта, като генерира напрежение в намотката. Този принцип на работа е оптимален - няма шумове на трансформатора (тъй като работата е само с малко напрежение) и намалява теглото на устройството с 1,5-2 пъти.

Трябва също така да се отбележи, че стабилизаторите използват най-новия микропроцесор HT46F46E, произведен от Holtek. Тази микросхема на семейството отговаря на техническите спецификации на линията SUNTEK, има висок имунитет и работи в температурния диапазон от -40 ° ... + 85 ° C. Вградената Flash памет на програми може да се препрограмира до 100 000 пъти, а вградената EEPROM памет има ресурс до 1 милион операции за четене и запис. Вградената ISP функция (програмиране в системата) предлага лесен начин за надграждане на схемата. Този микроконтролер с вградени АЦП има от 1 до 4 Kbit флаш памет, плюс 128 или 256 байта EEPROM памет, от 13 до 23 I / O линии и капацитет на RAM блока от 64 до 128 байта.

Поради високите токове, които възникват при ниско напрежение, дизайнерите на SUNTEK решават да използват биполярни прекъсвачи, които споделят ток помежду си. Защитата, реализирана по този начин, има едно неоспоримо предимство - изключването на машината ще осигури отваряне без дъга. Невъзможно е да не се признае, че по време на ремонтни дейности или в случай на непреодолима сила, това е далеч от мярката във връзка с електрическата безопасност.

Гамата от регулатори за напрежение на SUNTEK се състои от четири модела - 11000, 12500, 16000 и 20000 VA. Гаранционен срок от 3 години, монтирана версия, метален корпус, блок за управление от 5 релета със сребърни контакти - всичко това са допълнителни аргументи в полза на SUNTEK.

Стабилизаторите на напрежението SUNTEK също са представени в тяхната класическа линия - с диапазон от 120-285 волта. По видове: релейни, електромеханични и триакови.

Релейните регулатори на напрежението SUNTEK придобиха широка популярност поради своята достъпност и непретенциозност. Широкият диапазон от 120-285 волта може значително да увеличи комфорта на ежедневието в селска къща или вила. Мълниезащита, способността да се работи в отрицателно време (от минус 30 градуса по Целзий) и способността да се работи със заваръчни машини прави тази линия задължителна във всяка селска къща.

Реле CH

Електромеханични стабилизатори на напрежението SUNTEK - стабилни стабилизатори. Изходното напрежение се подава към устройства с колебание от 3-5 волта от 220 волта. Това е стабилизаторът на втория и по-високия етаж в къщата. Там, където има скъпо техническо оборудване, компютри, плазмени телевизори.

Електромеханичен СН

Тиристорните (триакови) регулатори на напрежението на SUNTEK са безшумни MV с висока претоварваща способност. Те са оборудвани с информационно табло. Удобно във всяка среда.

Тиристор СН

В тази статия се опитахме да опишем накратко характеристиките на стабилизаторите на напрежението на тази марка. Сега имате информация за тях и стана по-ясно какво да правите, ако мрежата има 100 волта. Попитайте в магазините, консултирайте се и направете правилния избор!

Информация, предоставена от официалния представител на SUNTEK -

(4 гласа)
Зареждането ...

11 коментара

 • Фисан Раиса

  Добър ден
  Моля, кажете ми, че в нашето село в района на Москва понякога напрежението притиска много вечер, че дори и светлината се затъмнява, а микровълновата не работи. Ако поставите регулатор на напрежението, дали цялото оборудване в къщата ще работи добре? В къщата си имаме чайник, хладилник, помпа, микровълнова печка, пералня, тример, електрически трион (понякога го използваме). И каква е най-добрата стойност да вземете в къщата? Благодаря ви

  отговор
  • Александър

   добър ден!

   Съдейки по списъка на оборудването, което използвате в къщата, плюс осветлението, регулаторът на напрежението SUNTEK 11000 VA е подходящ за вашата къща, или ако е с марж, тогава SUNTEK 12500 VA. Ако напрежението ви спадне драстично, моля, погледнете серията LV, това ви позволява да повишите напрежението от 90 волта.

   отговор
   • Сергей

    Здравейте Кажете ми поради каква серия от ниско напрежение може да издърпа от 90 V? и какъв товар с входно напрежение 90V може да се свърже на този модел?

    отговор
 • Александър

  Добър вечер За да може стабилизаторът да работи с такова ниско напрежение, наистина са необходими характеристики - допълнително реле - разширява стандартния диапазон до нивото от 90-100 Волта, а увеличаването на дебелината на проводника върху намотката позволява да се предават високи токове (защото когато напрежението се понижи, токът нараства пропорционално). При 90 волта можете да свържете товар, равен на номиналната стойност на стабилизатора, но изходното напрежение ще бъде на нивото от 185-188 волта, но вече при 100-102 волта релето се включва и изходното напрежение вече е 205-207 волта.

  отговор
 • Владимир

  Добре дошли! Кажете ми - електротехник в градинарството каза, че ще има преход от еднофазно към трифазно напрежение. В този случай имаме нужда от трифазен стабилизатор?

  отговор
 • Александър

  Добър ден Това трябва да е добра новина за вас. Ако поставите три еднофазни стабилизатори (всеки на своя фаза), ще получите три независими фази, ако ги свържете с трифазен стабилизатор, те ще бъдат свързани. Направете три независими фази и дори да поставите трифазен двигател, просто го защитете с устройство за наблюдение на фазата. Така че е по-добре да поставите три стабилизатора - дори е по-евтино.

  отговор
 • Михаил Поляков

  Кажете ми колко енергия консумира самият стабилизатор, като електрически уред? Тъй като планираме да го инсталираме в нова сграда и вече имаме тъжен опит с електрически мрежи (скъп телевизор изгоря), стабилизаторът ще работи денонощно. Моля, отговорете възможно най-точно по отношение на консумацията на електроенергия.

  отговор
 • Александър

  Добър ден

  Стабилизаторът 11KVA SUNTEK консумира 25 вата.

  отговор
 • Татяна Приходко

  Добре дошли! Снимката показва, че стабилизаторите са окачени на стената. И искахме да сложим на рафт - възможна ли е такава опция за монтаж? Друг въпрос - имат метален калъф? Благодаря ви

  отговор
  • Александър

   Добър ден

   Да, разбира се. На задния панел има крака, прикачена снимка. Имат метален калъф.

   отговор
 • Томас

  Какво ще кажете да заредите този „SunTech“ на 100 V на входа? Димът ще отиде доста бързо. Е, ако няма пожар ...

  отговор

Добавете коментар