Какво да направите, ако пералнята не се отвори?

Има няколко причини за заключване на пералнята. Вратата може да не се отвори, както е планирано от производителя, или може просто да задръсти. Във всеки случай първо трябва да разберете защо вратата е заключена и след това да продължите да решавате проблема. На следващо място ще разгледаме основните причини за повреда и ще дадем няколко полезни съвета как да отворите пералнята, ако тя е заключена!

Причини за блокиране

Така че, ако "пералнята" не се отвори, причините за повреда могат да бъдат следните:

 1. Процесът на измиване просто не приключи. Производители на перални машини е проектирана система за сигурност, която заключва ключалката на вратата по време на измиване. Това е необходимо, така че люкът да не се отвори случайно при високи скорости на барабана или ако малко дете иска да го отвори.
 2. Оборудването е оборудвано с програма, която отваря вратата до няколко минути след измиване. Ако нещата са достигнати и вратата е заключена, изчакайте известно време (обикновено 1-3 минути). Закъснението при отваряне се осигурява от някои производители с цел охлаждане на барабана и самата ключалка след измиване. Обикновено тази точка е посочена в инструкциите.
 3. Повреда възникна поради прекъсване на електрозахранването или в резултат на изчерпване на водата. С пренапреженията на захранването и кратко закъснение програмата може просто да замръзне. За това как да отворите пералня без светлина, ще опишем по-долу.
 4. Влошаване на ключалката или повреда на датчика за ниво на водата.

По-нататък ще предоставим кратки препоръки, които ще ви помогнат спешно да отключите вратата в различни ситуации. Горещо препоръчваме да гледате видео уроци, в които технологиите за отваряне на люка са обсъдени по-подробно.

Решаване на проблеми

Ако трябва да отворите пералнята по време на миене (например, за да поставите забравените неща в барабана или възможно най-бързо, за да забравите телефона в джоба си), първо изключете устройството от мрежата. Просто изключете кабела и изчакайте няколко минути. Трябва да има автоматично изтичане на вода, след което самата врата ще се отвори. Ако вратата е блокирана след изключване на захранването, трябва да използвате специалния лост, който се намира до щепсела за източване. Този лост е ясно показан на снимката по-долу и ако трябва да отключите пералнята, когато тя се мие, просто използвайте това устройство.

Аварийно отваряне на товарната врата

Има ситуация, когато след изключване на шайбата от електрическата мрежа не възниква изпускане. В този случай, за да отворите машината с вода по време на процеса на измиване, първото нещо, което трябва да направите, е ръчното източване. Има няколко начина за това. За да започнете, опитайте да свържете отново кабела и да кликнете върху програмата Drain / Drain Without Spin, от личен опит можем да кажем, че след като водата излезе, вратата ще се отвори веднага. Не се получи? Просто отворете капака на дъното, където е тапата за източване и извадете специален маркуч, с който можете да източите останалата вода.Във видеоурока по-долу не само този момент е ясно показан, но и какво да направите, ако трябва да отворите пералнята без дръжка.

Как да отключите вратата, ако в барабана има вода?

Между другото, тази технология е подходяща, дори ако трябва да отворите вратата на пералнята без светлина. Ако има прекъсване на тока, ще трябва ръчно да източите водата и да отключите люка.

Ситуацията е много по-сложна, ако бравата е счупена или задръстена. В някои случаи можете да опитате да разрешите проблема с въже. Видеото по-долу показва тази опция за поправка:

Отваряме люка с въже

Проблемът обаче е, че не всички машини имат такъв дизайн на заключваща система. Най-често не е възможно спешно да отворите вратата с предоставения метод и трябва ръчно да разглобите кутията, за да стигнете до замъка. Още в първия видеоклип майсторът ясно показа как сами да отворите вратата на машината, ако ключалката е заключена. След като успеете да отключите люка, може да се наложи да замените заключващата система. Можете да направите това сами, ако следвате инструкциите по-долу:

Технология за подмяна на заключване

Много популярна ситуация е счупването на самата дръжка при опит за отваряне на вратата. Ако в началото сами сте се опитали да разрешите проблема и случайно сте повредили механизма, ще трябва да направите малко проблеми. Има няколко начина за отваряне на пералня, ако дръжката й се счупи:

 • с помощта на лоста, който се намира до изпускателната тапа;
 • използване на въжето, както е във видео урока по-горе;
 • внимателно хванете останалата част на дръжката с клещи (освен ако, разбира се, няма какво да вземете);
 • ръчно отваряне на ключалката през горната част (трябва да премахнете капака, да стигнете до замъка отвътре и да го отворите).

Е, последното, което бих искал да кажа, е как да отключите пералня с най-голямо зареждане. Всичко, което трябва да направите, за да поправите - махнете горния капак, стигнете до нагревателя и го развийте. След това с помощта на малки манипулации ще се окаже да отключите барабана и да отворите вратата. Всички тези манипулации са представени графично във видеото по-долу:

Как да отключите горната шайба за зареждане, когато вратата е задръстена?

Това беше всичко, което исках да ви кажа за отваряне на пералнята, ако тя е заключена. Надяваме се, че сега знаете какво да правите в случай на различни повреди и как сами да решите проблема!

Ще бъде интересно да прочетете:

Как да отключите вратата, ако в барабана има вода?

Отваряме люка с въже

Технология за подмяна на заключване

Как да отключите горната шайба за зареждане, когато вратата е задръстена?

(9 гласа)
Зареждането ...

10 коментара

 • Надежда Вячеславовна

  Благодаря ви много за помощта !!!! Успях да отворя машината с шнур !!! Много съм щастлив! Благодаря отново !!!!

  отговор
 • Лидия

  Благодаря ви много за бакшиша, мъчих се три часа и вашият коментар помогна с помощта на дантела

  отговор
 • Дмитрий

  Благодаря ви много за информацията. Господарят поиска 1500 за отваряне на ключалката и благодарение на вашето подкачване с дантела, аз сам я отворих !!

  отговор
 • Генадий

  Как да отворите капака на машина с вертикално зареждане, ако бравата не се отвори?

  отговор
 • Бронислав

  Аз съм почти на 70 и всичко това излиза / финанси / майстор за подмяната на кондензатора взе 1300r като сърп.
  тази сутрин копчето за заключване на вратата Indesit w83t отлетя. Благодаря ви, че все още има достойни хора, отворени с дантела и не пари. Той работи цял живот като лекар и досега не пие с хора. Следващата стъпка е как да подмените ключалката, благодаря отново.

  отговор
 • Дина

  Благодаря за съвета! Той беше отворен много бързо и лесно с помощта на дантела😁

  отговор
 • Данила

  Благодаря, помогна много за заключването на барабана на горната машина за зареждане.

  отговор
 • Ruyo

  Как се отваря с дантела

  отговор

Добавете коментар