Какво трябва да направя, ако по време на късо съединение електротехник смени прекъсвача в RCD?

Здравейте Преди време цялото електричество се изключи в апартамента и машините в щита не се вдигнаха. Вижда се, че е възникнала верига. Може би котката е "направила" към контакта, може би нещо друго. Дойде мигрант-електротехник, изглежда като мирянин и вместо да набира търговски обекти и т.н., той изключи апартамента от машините и го постави на UZO. И вляво. Разбира се, че има електричество, но се страхуваме да използваме някои контакти, въпреки че те са важни в ежедневието. Моля, обяснете на обикновен език, тъй като не разбирам електрически термини колко е опасно да седите на RCD? Възможно ли е да се определи здравето на контакта чрез контактна отвертка с индикатор? Как да го използвам? Може ли да има късо съединение, докато използвате отвертка? Какво трябва да показва, ако контактът работи или е неизправен? Трябва ли да проверите контактите с изключени или включени машини? Благодаря много.

Зареждането ...

Един коментар

  • Admin

    Признак за затваряне на окабеляването е изключване на машината. Ако някоя от машините с увреждания е включена веднъж и тя веднага се изключва, тогава в този раздел за окабеляване има късо съединение. Не е необходимо да го включвате веднага, тъй като машината може да е изключена поради претоварване. Ако причината е била претоварването на секцията за окабеляване, след като машината се е „охладила“, тя ще се включи. Ако се изключи отново, това означава някъде късо съединение.
    RCD не е алтернатива на прекъсвача. Това защитно устройство предпазва от течове на ток, но не предпазва от късо съединение и претоварвания. Следователно това защитно устройство трябва да бъде инсталирано с машината. Ако електротехникът наистина отстрани машините и постави един RCD, тогава това е изпълнено с пожар, тъй като окабеляването остава незащитено срещу късо съединение и претоварване.
    Може би сте разбрали погрешно какво ви е дадено. Може би това е дифавтомат - UZO и автоматична машина в един случай. За да избегнете негативни последици, по-добре е да поканите квалифициран специалист, който да провери всички окабелявания и вашия щит със защитни устройства за вас.

    отговор

Добавете коментар