Какво да правя, ако LED лампите постоянно изгарят?

Анастасия пита:
Здравейте, LED лампи от различни производители изгарят. В щита беше инсталиран RN-104 за всяка фаза, ситуацията не се промени, въпреки че 3-5 бр започнаха да изгарят, без LV 10-15 бр започнаха да горят, какъв може да е проблемът? Лампите издържат 3-5 седмици, първоначално лампите бяха сменени под гаранцията от производителя, след това започнаха да купуват лампи от различни компании и все още изгарят. Добра компания направи електричеството и те не могат да дадат точна причина, някой греши на лампи, някой е в захранването, няма точен отговор. P.s: нежилищни помещения, 60 лампи, 3 фази, 13 kW, от електрически уреди само компютър и чайник.
Отговорът на въпроса:
Здравейте! Виновни ли са всички 60 лампи? Те нямат нищо общо. Най-вероятно токови удари. Преди беше или просто започнахте да използвате тази стая? В близост до вас има работилници за заваряване (или други помещения като производствени, е, може би всички видове сервизи и други подобни? Ако има, може би заради тях има скокове.

Можете да опитате да инсталирате варистори успоредно на лампите, може да помогне, но това не е точно. Какво е мрежовото напрежение? НН няма да ви спести от пренапрежения, тъй като просто ще се изключи, когато напрежението е под или над определените граници. Можете също да опитате да инсталирате регулатор на напрежението върху осветлението.
Е, ако това не помогне, разумното решение би било да се поставят обикновени флуоресцентни лампи за тръби, свързани чрез дросели със стартери.

Зареждане...

Добави коментар