Какво да направите, ако напрежението в мрежата е 170 волта и релето се задейства постоянно?

Имаме постоянни спадове на напрежението, често много ниски. Това е проблем с мрежата, старо оборудване. Сложиха реле за напрежение, долната граница трябваше да бъде настроена на 170, но въпреки толкова ниска стойност, тя работеше 10 пъти днес. , Въпреки че стабилизаторът на съседите изгоря.

Мрежово напрежение 177 V

Зареждане...

един коментар

  • Admin

    Здравейте! Е, така котелът щеше да изгори. Вземете всеки реле стабилизатор - те са евтини и техните характеристики трябва да са достатъчни. Можете да вземете електромеханичен (серво) стабилизатор. Но въпросът е, искате ли да стабилизирате целия апартамент? Тогава се нуждаете от стабилизатор над 4000 kVA. Помислете общото натоварване, като вземете предвид ефективността на стабилизатора. Обърнете внимание също така, че с увеличаване на напрежението, токът, консумиран от мрежата, ще се увеличи.
    Това означава, че ако на 220V сте имали входен прекъсвач от 16 A, който ви позволява да свържете около 3,5 kW, тогава при напрежение от 170 волта токът на натоварване през входа ще бъде същият 16A, но мощността ще спадне до около 2.7 вече.

    Отговарям

Добави коментар