Предпазна кабелна връзка в кутия на улицата близо до къщата

Александра пита:
Добре дошли! През лятото вила проведе светлина. Електротехник с бърз поглед каза да вземе кабел на 30 метра. По време на инсталацията се оказа, че кабелът е малък и той постави разклонителната кутия, увеличи кабела. Кутията е близо до къщата. Сантиметри 40-50. Уверява, че е издръжлив, като се вземат предвид климатичните условия. Сланите са до -30. Опасна ли е такава близост до къщата, може ли все още да има късо съединение, когато се повреди. Или все пак, не щадете пари, купете кабел от 40 метра, за да не мислите и да не го преработвате отново. Кутията с кабела виси във въздуха, не е фиксирана специално. Има урагани и ветрове, благодаря.
Отговорът на въпроса:
Добре дошли! Това е нормална ситуация. Основното е, че кутиите ви не просто висят на жицата, а се монтират на стена, на опора или някъде другаде, а също така е важно да осигурите защита от влага, т.е. точките за въвеждане на кабели не трябва да са отгоре; възможността за навлизане на влага трябва да бъде сведена до минимум. При тези условия дори PVC кутия с добро качество, разбира се, ще служи достатъчно дълго и безопасно.

Също така, в кутията не трябва да има обрати, кабелната връзка трябва да е с високо качество (втулка, заваряване), не трябва да се дърпа, т.е. кръстовището трябва да се движи свободно. Е и със сигурност надеждна изолация на това място.

Зареждането ...

Добавете коментар